Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 3 oktober 2011

Project Teen Challenge Izhod, Slovenie

MS 280-L
Wat doet een kettingzaag op deze weblog? Luister...

We hebben jullie al een aantal keren verteld over Teen Challenge Izhod, Slovenie. We zijn daar  meerdere keren op bezoek geweest en hebben de oprichters, Matjaz en Magdalena Horjak inmiddels goed leren kennen. Na jaren van voorbereiding en wachten op het juiste moment en voldoende financiele middelen, is vorig jaar het Dennis Griffith huis geopend, een opvanghuis voor mannen die van hun verslaving af willen en er naar verlangen om Jezus Christus te leren kennen!

Familie Matjaz & Magdalena Horjak
We hebben Matjaz gevraagd of er misschien dingen zijn die ze op korte termijn nodig hebben. De Teen Challenge programma's zijn in ieder land (zo'n 90 landen wereldwijd) afhankelijk van giften maar ook van inkomsten uit eigen werkzaamheden. In Slovenie hebben de mannen een klein verhuisbedrijfje opgezet en regelmatig krijgen ze de vraag of ze ergens een boom willen komen omzagen. Veeal mogen ze het hout dan zelf houden, goed om de kachel van te stoken tijdens de koude winters! Voor de komende winter is een extra bedrag van 3.000 dollar, ofwel 2.250 euro nodig. Van dat bedrag moet stookolie worden gekocht en een goede kettingzaag (met garantie). Matjaz stuurde ons een pagina uit een gereeedschappen catalogus, de MS 280-L  kost 600 euro.

Dit lijkt ons een perfect project voor Traveling Light. Waarom? Omdat hier mensenlevens worden veranderd, voor altijd! Omdat we graag kleine projecten steunen waar lokale bevolking keihard werkt.
Wie helpt mee? 
Je gift komt gegarandeerd goed terecht, 100% van wat er binnenkomt gaat naar dit project!

Geen opmerkingen: