dinsdag 1 oktober 2024

Reis- en project updates

September is voorbij gevlogen, ervaren jullie dat ook? Hoogste tijd voor een rondje 'langs de velden' zoals men dat weleens zegt.

De opbrengst in Twinkeltje en De Schor, samen met nog een aantal gespecificeerde giften, over de maand september was bijna 2,000 euro.

We zullen dat verdubbelen en het mooie bedrag van 4,000 euro overmaken ten bate van het werk van Teen Challenge in de rehabhuizen in Berdichev, OekraĆÆne. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

✦✦✦✦✦✦✦✦

In Augustus schonken we 3,000 euro aan Teen Challenge in IJsland voor hun evangelisatie- en koffiehuiswerk onder verslaafden en daklozen. Ze waren al langere tijd aan het sparen voor een 7-persoonsauto waarmee ze deze mensen op kunnen halen om o.a. naar de kerk en de Groepsstudies te gaan.

En ja hoor, we kregen bericht dat, mede dankzij deze gift, een auto aangeschaft kon worden! Heel fijn.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Vorige week waren wij (Jan en Marja) op bezoek bij Teen Challenge in Boekarest, Roemeniƫ. Daarover binnenkort een verslagje met wat meer foto's. Het was een heel bemoedigend bezoek, zowel voor hen als voor ons!

We verbleven in het rehab centrum voor mannen en bezochten ook het vrouwenhuis en de kerk.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Het project voor de maand oktober in Twinkeltje en de Schor is het werk van Teen Challenge in Libanon. Door de aanhoudende oorlog met Hezbolla zijn er in Zuid Libanon, evenals in Noord Israel, veel mensen uit hun huizen verdreven. Garo Margossian van Teen Challenge biedt humanitaire hulp (voedsel, water, medicijnen etc.) waar mogelijk.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn uiteraard altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 'algemeen' of het beoogde project/land. šŸ‘‰Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: