dinsdag 15 oktober 2024

Project jongenshuis, Teen Challenge Kazachstan

Afgelopen augustus waren Krijn & Cora Donk op bezoek bij Maxim en Evgenia Buzinovskiyi van Teen Challenge in Kazachstan.

We hadden elkaar trouwens nog gezien tijdens de Europe Teen Challenge conferentie in Warschau in mei van dit jaar. Daar stelden we Krijn & Cora aan hen voor en gezamenlijk bespraken ze de plannen voor het bezoek later in de zomer.

Maxim en Evgenia (Jenja) hebben de zorg voor jongens die, om wat voor reden dan ook, niet thuis kunnen wonen of geen thuis hebben. Zelf hebben ze ook drie kinderen.

We hebben hen overigens vorig jaar nog een mooie gift kunnen schenken voor het opknappen van de ruimte waar de jongens hun vrije tijd doorbrengen. Vloerisolatie, nieuwe ramen,  meubelen. Het geld is prima besteed blijkt uit de foto's die Krijn maakte!

Krijn & Cora hebben hebben veel tijd doorgebracht met de jongelui: praten, Engels oefenen, spelletjes doen, fietsen, wandelen etc.

Verder bezochten zij ook het Teen Challenge drugs en alcohol rehab centrum voor mannen in Almaty, het vrouwenhuis, de kerk en mooie plekjes in en om de hoofdstad. De gastvrijheid was enorm. Ze kregen de auto van Maxim & Jenja mee om rond te reizen en werden verwend met heerlijk eten.

Hoe fijn is het om zo tijd met elkaar door te kunnen brengen, het is bemoedigend voor iedereen. Maxim en Jenja en de jongens voelden zich gezien en gehoord en weten dat we achter hun werk staan.  We willen hen dan ook graag weer zegenen met een mooie gift.

Ze sparen al langer voor een nieuwe personenbus (echt hoognodig!) en hebben verder nog plannen genoeg, o.a. voor het openen van een koffiebar voor jongeren, bij de kerk.

In 2016(!) schaatste Krijn de 200 km op de Weissensee voor een nieuwe keuken in het jongerenhuis in Kazachstan. Hoe leuk is het dat hij nu met eigen ogen kon zien hoe veel plezier iedereen daar nog dagelijks van heeft.

Als je mee wilt helpen om het werk onder deze jongeren in Almaty mogelijk te maken, maak dan een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van KAZACHSTAN

šŸ‘‰Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

HARTELIJK DANK ALVAST!

PS: HIER kun je oudere berichten over het werk van Teen Challenge Kazachstan, onze giften en bezoekjes lezen.

Geen opmerkingen: