dinsdag 10 september 2024

Project Teen Challenge rehab huizen in Berdichev, Oekraïne

Zoals we in een vorig nieuwsbericht reeds meldden, is het project voor Twinkeltje en de Schor in september het werk van onze vrienden Sergey & Irina Romanenko van Teen Challenge in Berdichev, Oekraïne.

Het is zeer bemoedigend voor ons om te zien en horen dat het werk in de diverse mannen- en vrouwen rehab centra 'gewoon' doorgaat, ondanks de oorlog.

Onlangs hebben weer velen het rehabilitatieprogramma met succes afgerond en dat is altijd een reden voor een feest. Depressief, verslaafd en ontredderd komen de meesten binnen. Twaalf maanden lang zijn ze in het opvanghuis, lezen de Bijbel, volgende de groepsstudies en leren opnieuw te leven. Sergey schrijft ons daarover (Zijn schoondochter vertaalt voor ons in het Engels):

"Shalom, lieve vrienden, ik wil nieuws delen van de rehab centra. God leeft, amen! We hebben goed nieuws, dertien studenten hebben het programma succesvol afgerond, elf daarvan hebben een verbond gesloten met God (Twila, de doop).

God is aan het werk in Oekraïne en redt mensen die op weg naar de dood waren.  Nieuwe geestelijk leiders staan ​​op in de centra. Drie studenten zijn opgeroepen voor het leger. We bidden voor hen en onderhouden relaties."

Wat fijn om te horen dat zij onverminderd doorgaan om mensen van hun verslavingen en trauma's af te helpen en een nieuw leven met Jezus te beginnen.

Er is altijd financiële steun nodig om reparaties te verrichten, huizen uit te breiden, schuren  te bouwen, bedden te kopen, de keuken te vernieuwen etc. etc. We steunen hen al jaren en blijven dat doen.

Als je mee wilt helpen om vreugde en goed nieuws te brengen aan degenen die hulpeloos en hopeloos zijn in Oekraïne, maak dan je gift over en zo discipelen we met elkaar de volken! En zie eens wat een blijde gezichten dat voortbrengt 😁

Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BERDICHEV. 👉Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: