dinsdag 17 september 2024

Bezoek aan Teen Challenge Tsjechië

Afgelopen weekend brachten we (Jan en Marja) weer eens een bezoek aan het mannencentrum van Teen Challenge in Sluknov, Tsjechië.

Het centrum biedt ruimte aan zo'n 12-15 mannen die kampen met verslavingen. Het is een prachtig oud landhuis met veel grond er omheen. Het huis heeft een gezamenlijke keuken, studieruimte en grote moestuin.

Vrijdagmorgen en -avond hadden we de gelegenheid om met de mannen in het programma te spreken over Bijbelse principes en waarheden, vooral als het gaat om het gebruiken van je talent voor God.

Verder was er tijd en gelegenheid voor persoonlijke gesprekken en gebed. En dat alles met de geduldige hulp van Martin, onze tolk.

Zaterdag reden we naar het TC rehab centrum in Poštovice (nabij Praag) voor de bruiloft van onze vriend Jaroslav Jasso die wij al een aantal jaren kennen van bezoekjes en conferenties.

Hij en zijn vrouw Marcelka hebben beiden het Teen Challenge programma gevolgd en zijn nu werkzaam als staflid.  Het was geweldig om hen zo te zien, aan het begin van een nieuwe fase in hun leven. God is goed!

Misschien vraag je je weleens af of het zin heeft je zo in te zetten voor verslaafden, criminelen, daklozen en allerlei probleemgevallen. Ons antwoord is JA.

God verandert mensenlevens, nog steeds! Er is altijd hoop, ook al lijkt een situatie soms hopeloos en het is ons verlangen om meer en meer mensen te zien veranderen en dienstbaar te worden in de maatschappij.

Als stichting Traveling Light willen wij mensen bemoedigen, inspireren, hoop geven en eenvoudig Bijbels onderwijs aanbieden waar ze ook praktisch mee aan de slag kunnen.

Als je ook een hart hebt voor het aanbieden van een nieuw begin aan mannen en vrouwen die dachten dat er geen hoop meer voor hen was... 

Maak dan een gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. TC Tsjechië. 👉Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: