donderdag 13 juni 2024

Reis- en projectupdates

Vorige week waren we (Jan en Marja), namens Europe Teen Challenge, aanwezig bij een offciële gelegenheid in de Kreuzkirche in Ergolding, Duitsland.

Onze vrienden Dirk en Meike Hellmann kregen daar  een ereprijs uitgereikt van de Sinn statt Sucht stichting als dank voor hun jarenlange werk onder verslaafden.

Ruim 28 jaar lang openden zij hun hart en huis in Gutes Land, een woonboerderij op het platteland van Zuid Duitsland, voor jongens en mannen met verslavingsproblemen. Het werk was onderdeel van Teen Challenge Duitsland.

Wij hebben hen diverse keren bezocht en kregen altijd een warm welkom. We kregen ook steeds de kans om de mannen te bemoedigen en onderwijzen uit de Bijbel. 

Dirk strijdt inmiddels al een aantal jaren tegen botkanker. Het was daarom goed om tijd met elkaar door te brengen, met elkaar te bidden en hen te bemoedigen.

Gutes Land is op dit moment geen rehab centrum meer, maar wie weet gaat dat weer eens gebeuren in de toekomst.

✦✦✦✦✦✦✦✦

In april schonken we een mooi bedrag aan het drugs- en alcohol rehabilitatiecentrum van Teen Challenge in Zaporozhye, Oekraine. We hielpen hen eerder al eens met een gift voor de aanschaf van een aggregaat en kachels.

De leiding van het centrum heeft het idee opgevat een schoonmaakbedrijfje te beginnen en van de inkomsten een koffiehuis te openen. Met de gift konden zij diverse professionele apparaten aanschaffen om trappenhuizen in appartementen-complexen schoon te maken.

We houden wel van zulke praktische ideeën om inkomen te genereren. Het biedt een stukje zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Bovendien is werken onderdeel van de therapie! We wensen hen heel veel zegen.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Onze vrienden van de Teen Challenge rehab huizen in Berdichev, Oekraine, zijn ook altijd druk in de weer met verbouwen, uitbreiden en opknappen van de mannen- en vrouwenhuizen.

Mede dankzij steun van Traveling Light konden zij de keuken in het mannenhuis (waar wij verschillende keren geweest zijn) grondig vernieuwen. Het ziet er prachtig uit en door de aanbouw is er veel meer ruimte!

(Op de foto bovenaan de oude situatie en daaronder de nieuwe situatie. Klik op de foto's voor een vergroting.)

In het vrouwenhuis is de vloer vernieuwd en zijn er kasten aangeschaft, tot groot genoegen van de moeders en kinderen die daar wonen.

Ondanks de uitdagingen, moeilijkheden en frustraties die de oorlog met zich meebrengt, gaat het team onverstoorbaar door. Juist in de ellende komen mensen met hun verslavingen en problemen bij Jezus terecht!

Naast de geestelijke bemoediging die wij verlenen tijdens onze bezoekjes, kunnen wij dankzij jullie hulp ook steeds financiële ondersteuning bieden. Het geestelijke met het praktische verenigen, daar houden wij van!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn uiteraard altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

We geven regelmatig updates over onze reizen en de projecten die we ondersteunen. Zo blijven jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: