zaterdag 22 juni 2024

Bezoek aan Teen Challenge IJsland

Wij (Jan en Marja) waren van 7 -10 juni op bezoek bij Teen Challenge in IJsland. Het was de eerste keer dat zij een conferentie organiseerden en wij waren uitgenodigd om daar te spreken.

TC IJsland heeft (nog) geen rehab centrum, maar het is mogelijk voor mensen die met verslavingen worstelen en daarvan af willen om een dagprogramma te volgen.

Wij waren daar al van op de hoogte door de ontmoetingen met Katrinn, die de Bijbelstudies voor deze groep mensen een paar jaar geleden heeft opgestart. Reeds in december 2020 doneerden wij de opbrengst van Twinkeltje ten bate van dat werk.

In het dagprogramma worden de groepslessen voor Nieuw Leven van Teen Challenge gebruikt. Ja, dezelfde die wij momenteel in Papendrecht gebruiken met een groep (Hartelijk aan te bevelen voor je kerk of nieuwe gelovigen).

JĆ³hann en Svava waren onze hosts tijdens deze dagen. Svava is inmiddels de director van Teen Challenge IJsland en tijdens de Europe Teen Challenge conferentie in Warschau, afgelopen mei, spraken we af hen te komen bezoeken.

Ze hebben ons heel goed verzorgd en ook nog prachtige toeristische highlights laten zien. We hebben genoten, ook al was het een heel druk weekend.

Vrijdagavond gingen we rechtstreeks vanaf het vliegveld in Reykjavik naar Vegurinn church waar zij de koffieruimte mogen gebruiken voor de studies en samenkomsten.

Het team gaat regelmatig de straat op om in gesprek te gaan met verslaafden en hen uit te nodigen om naar het 'koffiehuis' te komen en deel te nemen aan de groepslessen. 

Het is zeer bemoedigend om de getuigenissen te horen van degenen die Jezus hebben aangenomen in hun leven en de veranderingen waar zij doorheen zijn gegaan. Het gaat niet alleen om verslaafden trouwens, ook hoorden we getuigenissen van (jonge) mensen die zich tot Jezus hebben bekeerd vanuit de New Age en Satanisme. Oh, dat geeft zoveel HOOP!

šŸ‘‰Zaterdag spraken wij tijdens een ochtend-, middag- en avondsessie over het belang van het kennen van en communiceren met de Heilige Geest. We kregen ontzettend veel dankbare reacties op ons eenvoudige en praktische onderwijs.

Zondagmorgen gingen we naar een kerk in Selfossi waar Svava zou spreken. Ook daar mochten wij de Geest uitnodigen om door mensen heen te spreken zodat zij elkaar konden bemoedigen en opbouwen!

Mocht je ooit in IJsland zij, er zijn genoeg kerken waar leven is!

Wij waren ontzettend bemoedigd door de verhalen en ontmoetingen in dit toch wel afgelegen land waar verslaving echt wel een groot probleem is. Er is een honger voor de waarheid, mensen staan open voor het evangelie en God werkt... altijd en overal!

We moeten er zo aan denken dat Jezus Zijn volgelingen erop uit stuurt, tot aan de einden der aarde met de opdracht om alle volken tot Zijn leerlingen te maken šŸ’“. Wat een zegen om daar aan mee te werken.

Mocht je ook zaad willen zaaien in de vruchtbare grond van het werk in IJsland...

Maak dan een gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van IJSLAND.

Ze zamelen op dit moment geld in om een busje te kunnen aanschaffen waaarmee ze gasten kunnen vervoeren van en naar kerkdiensten, Bijbelstudies en bijeenkomsten.

Geen opmerkingen: