zaterdag 11 mei 2024

Reizen, het waar naar toe en waarvoor

Een stichting met de naam Traveling Light is veel onderweg šŸ˜€. Zo zijn we in de afgelopen weken in ItaliĆ« en Polen geweest.

šŸ‘‰Onze missie is drieledig, namelijk het bieden van​ praktische hulp, financiĆ«le steun en geestelijke bemoediging.

We reizen (altijd voor eigen rekening uiteraard, jullie giften gaat volledig naar de beoogde projecten) om mensen te bezoeken en bemoedigen, om deel te nemen aan themaconferenties en om onze handen uit de mouwen te steken.

Vorige week bezochten we (Jan, Marja, Krijn en Cora) de Europe Teen Challenge conferentie in Warschau, Polen. Daar waren zo'n 250 mensen aanwezig uit meer dan 30 landen.

Alle aanwezigen zijn op een of andere manier betrokken bij het runnen van een Christelijk drugs- en alcohol rehab centrum, een koffiehuis of een opvanghuis. Bijvoorbeeld als leiding, vrijwilliger, supporter of voormalig student (ex-verslaafde dus).

Voor ons is het altijd een prachtige gelegenheid om zoveel mensen te ontmoeten, het netwerk van Traveling Light is gigantisch. Dat is ook het bijzondere achter al die projecten die we ondersteunen... we kennen de mensen persoonlijk!

Aan de aanwezigen in de zaal werd gevraagd wie er gezegend was door hulp van Traveling Light en bijna alle handen gingen de lucht in. Geweldig toch?!

Tijdens de vele reizen die we maken, kunnen we altijd geestelijke bemoediging geven, zo ook op een internationale conferentie als deze.

Aan Marja was gevraagd om op donderdag de opening van de board meeting te verzorgen met een overdenking en op zaterdag gaven Jan en Marja een presentatie in de grote zaal. 

Verder hebben we veel tijd genomen om met mensen te bidden en samen na te denken, te brainstormen over ideeƫn en initiatieven.

De eerste foto is van een bemoedigende sessie met onze vrienden Sergey en Irina Romanenko uit Oekraine met vertaalhulp van onze vriendin Jenja Buzinovskaya uit Kazachstan.

Uiteraard stonden we er ook weer met een boekentafel, bijzonder deze keer omdat er een Poolse vertaling beschikbaar was van Marja's boek 'Spirit of Truth.' Ook was een ontmoeting met de vertaalster en editor geregeld.

✦✦✦✦✦✦✦✦

De week voor de reis naar Polen waren we nog in Italiƫ voor een werkweek in Comunita Brezzano in Toscane. Meer dan 10 jaar zijn we daar jaarlijks geweest om hout te hakken voor de winter.

Deze keer hebben we geholpen om bestaande greppels schoon te maken en nieuwe greppels te graven voor een betere waterafvoer. We verbleven met z'n zessen in Casa Shalom en het Zwitserse team verbleef in Casa Nuova.

Het was zwaar werk, maar we hebben ontzettend genoten met elkaar. Het is heerlijk om anderen een helpende hand te geven. Na het overlijden van Maria Meier (die deze Christelijke therapeutische woongemeenschap runde) is het best moeilijk geweest om de draad weer op te pakken.

De comunita is nu geen rehab meer, maar meer een plek waar mensen tot rust kunnen komen, een soort retraite centrum. Door de goede connecties met Messiaanse gemeentes in Israel, hebben ze al tijdelijk onderdak kunnen bieden aan diverse gemeenteleiders en hun families. 

Naast de noeste arbeid hebben we genoten van rust, ruimte, lekker eten, spelletjes doen, veel gesprekken voeren en ontspannen lezen. Voor herhaling vatbaar wat ons betreft.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Over Israel gesproken, het project van de maand in Twinkeltje en Atelier de Schor in april was het werk van Brian Slater en Abundant Bread of Salvation.  We hebben 1,800 euro over kunnen maken! Waarvoor dank. Voor het project ondersteuning werk Teen Challenge in SloveniĆ« hebben we onlangs 4,000 euro over kunnen maken. Het volgende project is het werk van Teen Challenge in GeorgiĆ«, daarover binnenkort meer.

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn uiteraard altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

4 opmerkingen:

Aritha Vermeulen zei

Bedankt voor de fijne samenvatting. Mooi werk voor de Heer.

Lize zei

Voor Hem, door Hem en tot Hem. Wat een zegen om jullie talenten in te kunnen zetten voor de Heer. Tot zegen van velen

Yvonne zei

Mooi werk doen jullie. Veel zegen toegewenst!

Traveling Light zei

Hartelijk dank ladies voor jullie fijne reacties. Het is dankbaar werk!