woensdag 21 februari 2024

Project opvanghuis voor vluchtelingen, Armenië

In de agfgelopen jaren hebben we al diverse malen het werk van Teen Challenge in Armenië gesteund. Directors Gagik & Lusine Mkrtchyan runnen daar een drugs- en alcohol rehab centrum.

Zij hebben, naast hun eigen vijf kinderen, tien weeskinderen in huis opgenomen en zijn actief in humanitair werk onder armen, weduwen en wezen.

Vorig jaar zijn ze weer een nieuw initiatief gestart. Tijdens de Europe Teen Challenge conferentie in Milaan in november vorig jaar, hadden we tijd om even bij te praten met de Mkrtchyans. Ze hebben op een stuk land een aantal vluchtelingen uit zowel Oekraine als Rusland opgevangen en die daar onderdak gegeven.

Ondertussen wonen deze mensen daar al een tijdje. Naast hulp bij het afkicken van verslavingen krijgen ze ook het evangelie te horen. Voor velen een echte eye-opener. Als je de vrede van Christus in je hart hebt, kun je ook in vrede met elkaar leven. Ja, zelfs als buren.

De bewoners bewerken het land, kijken naar elkaar om, helpen Gagik waar nodig en gaan een tweede verdieping op het bestaande huis bouwen (!) zodat nog meer vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

Wij willen hen graag bemoedigen met een gift waar bouwmaterialen van gekocht kunnen worden. Mocht je ook willen helpen....

Maak dan een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ARMENIE.

👉Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: