woensdag 27 december 2023

Reisverslag Moldavië + opbrengst Kerstpakkettenacties

Begin december zijn wij (Jan, Marja, Krijn en Cora) op bezoek geweest in Moldavië. We waren door Ivan Velinchuk (director TC) en Alexandr Lukiyan (Pastor kerk in Falesti) uitgenodigd voor het 20-jarig bestaan van Teen Challenge.

We bezochten de diverse drugs- en alcohol rehabilitatiecentra en kregen alle gelegenheid om de gasten in het programma te bemoedigen met iets uit Gods Woord en ook om met hen persoonlijk te bidden.

Sommigen van hen lieten weten Marja's Russische boeken te hebben gelezen, die daar op de boekenplank staan! 

Het Traveling Light schaatsteam heeft diverse keren voor de Christelijke rehab centra in Moldavië geschaatst op de Weissensee, dus dat maakte een bezoek extra leuk...

Met eigen ogen te zien hoe geld is besteed en bovenal om te horen hoe mensenlevens zijn veranderd door de liefde en genade van Jezus Christus.

We werden iedere morgen verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijt in de kerk in Falesti, waarna we op pad gingen.

We bezochten het nieuwe rehab centrum (in aanbouw) in Soceteni. Een prachtig gebouw van 4 verdiepingen dat achter het oude huisje staat waar momenteel 8 mannen in wonen + nog eens 5 mannen in een nabijgelegen huisje.

Ze kunnen niet wachten totdat ze het grote huis kunnen intrekken. Maar daar is nog flink wat werk nodig!

Tijdens de 20-jarige viering was er ruimte voor veel muziek en zang, getuigenissen en bemoedigingen uit de Bijbel. Ook daar mochten wij het Woord delen.

Verder bezochten we nog de missiepost van Johannes en Charlotte Petersen en het meisjeshuis dat zij leiden. Zij zijn tevens de oprichters van Teen Challenge Moldavië en stichters van de kerken in Falesti en Riscani.

Als jullie willen weten aan welke projecten we zoal hebben meegewerkt als stichting Traveling light, kijk dan eens HIER.

Het was geweldig voor ons om daar te zijn, zo warm welkom te worden geheten en zo bemoedigd te worden door alle verhalen.

✦✦✦✦✦✦✦✦

👉We danken jullie hartelijk voor alle giften, steun en gebeden die we in het afgelopen jaar mochten ontvangen. Voor wat betreft de Kerstpakkettenacties dit jaar... we hebben 8,000 euro kunnen verdelen over de drie projecten. Geweldig toch?!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Mocht je nog een eindejaarsgift willen doen, aarzel dan niet! We willen:
  •  TC Oekraïne helpen met de aankoop van een huis (5,000 euro) vlakbij het vrouwenhuis in Berdichev. Ze willen dat gaan gebruiken als huis voor de staf (nu wonen de werkers in de rehabhuizen zelf en dan ben je eigenlijk nooit vrij) en voor bezoekers, een soort missiehuis dus.
  • TC Albanië helpen met een gift voor hun koffiehuiswerk in Tirana.

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

2 opmerkingen:

Liesbeth van der Lugt zei

Bijzonder om te lezen hoe God de harten van de mensen veranderd 🙏

Traveling Light zei

Dat blijft bijzonder Liesbeth, waar we ook komen!