woensdag 29 november 2023

Kerstpakkettenacties 2023

Ieder jaar ondersteunen we als stichting een aantal kerstpakkettenacties van diverse organisaties. Het is een zegen om te kunnen geven aan mensen die het om om wat voor reden dan ook niet zo goed hebben, misschien omdat ze gevlucht zijn, verslaafd, dakloos of ver van huis. Er zit vast wel iets bij dat jullie hart šŸ’“heeft!

Winterpakketten Moldaviƫ

Voor de 19e keer wordt door onze vrienden van Pilgrims en Teen Challenge de winteractie georganiseerd. Vorig jaar hebben ze 40 ton kolen en meer dan 400 voedselpakketten bezorgd bij armen en alleenstaanden.

De voedselpakketten voorzien in een enorme behoefte, elk pakket bevat zo'n 12 tot 13 kilo aan etenswaren!

We sponsoren deze actie ook al heel wat jaren en we gaan het nu zeker ook weer doen. Wil je er warm bij zitten deze winter, geef dan warmte aan een ander! Geef... en het zal u gegeven worden šŸ˜

✦✦✦✦✦✦✦✦

Kerstpakkettenactie zeelui havens Gent en Terneuzen

De kerstperiode is voor havenevangelist Alexander Eberson dĆØ mogelijkheid om aan de zeevarenden in woord en daad te laten zien dat God ook van hen houdt. Hij wil aan de zeemannen die hij dan bezoekt een kerstpakket geven.

In elk kerstpakket zit: een muts, een paar sokken, een geduldspelletje, een schrijfboekje met pen, een reep chocolade, een rol mentos fruit, een fles douchegel, een zelfgemaakte kerstkaart en een kerstboodschap.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Operation Christmas Joy

Transform Iran (voorheen 222 Ministries) wil ook deze Kerst aan kwetsbare kinderen de liefde van Jezus laten zien. Dit doen zij met Operation Christmas Joy (OCJ). De ouders van deze kwetsbare kinderen zijn erg arm, worden vervolgd om hun geloof en/of zijn gevlucht.

De kinderen krijgen kerstpakket met daarin warme kleren of schoenen, schoolspullen en speelgoed. Ook worden de kinderen uitgenodigd voor een vrolijk kerstfeest. Op dit feest kunnen ze met anderen spelen, genieten van kerstmuziek en hun cadeautjes laten zien. Misschien horen ze voor het eerst het kerstverhaal uit de Bijbel.

In 2022, maakte Operation Christmas Joy 987 kinderen uit 3 landen blij met cadeautjes. Vandaag hebben de kinderen van Christen-Iraanse vluchtelingen in Turkije het zwaarder dan ooit. Zelfs op school maken ze vervolging mee en ze weten niet waar ze morgen wonen. Ook de kinderen van Armeense vluchtelingen (als gevolg van de aanvallen op Artsakh) hebben hulp nodig. Ook aan deze Armeense kinderen willen zij een kerstpakket geven.

Als je het leuk vindt om een kerspakket te sponsoren, maak dan je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. KERSTPAKKET. 

Geen opmerkingen: