zaterdag 11 november 2023

Reizen en leuke acties

In oktober zijn wij (Jan en Marja) op bezoek geweest bij Comunita Brezzano in Toscane, Italië.

De Christelijke therapeutische woongemeenschap werd tot begin vorig jaar gerund door onze vriendin Maria Meier. Na haar plotselinge overlijden in februari 2022 waren we er niet meer geweest.

Het bestuur van haar (Zwitserse) stichting nodigde ons uit om een aantal dagen met hen door te brengen in Casa Shalom, het prachtige huis waar we jarenlang logeerden met groepen tijdens de werkweek houthakken.

Het was fijn om er weer te zijn. We hebben veel geluisterd, gepraat, gebeden, gezongen, nagedacht en gebrainstormd over wat te doen met de Comunita. Casa Shalom blijft beschikbaar als huis voor gebedsgroepen, retraites en themabijeenkomsten.

✦✦✦✦✦✦✦✦
Vanuit Toscane zijn we naar Litouwen gereden, waar we uitgenodigd waren om de jaarlijkse Teen Challenge conferentie bij te wonen en daar ook te spreken.

Uiteraard hebben we het mannen- en vrouwen rehabcentrum bezocht en zondag ook gesproken in de kerk in Kaunas. We zullen binnenkort nog een uitgebreider verslag delen.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Dit weekend zijn we weer in Italië en wel om deel te nemen aan de jaarlijkse Europe Teen Challenge najaarsconferentie. Voor ons altijd weer een mooi moment om leiders van de diverse rehabilitatiecentra en programma's uit heel Europa te ontmoeten.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Dan even aandacht voor een tweetal leuke acties dicht bij huis! Op vrijdag 17 november a.s. organiseert Margot Kreukniet weer eens een gezellige bingoavond ten bate van Traveling Light. Je kan leuke Oriflame prijzen winnen, Marja staat er met een boekentafel en Cora met leuke spulletjes uit Twinkeltje. Opgeven via Margot, Cora of Marja.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Dinsdag 21 november a.s. organiseert Chantal een gezellige workshop kerstballen haken in Atelier de Schor ten bate van Traveling Light. Kosten zijn 15 euro. Inloop vanaf 19:30 uur.

Wat leuk toch allemaal die acties die geld in het laadje brengen voor al die mooie projecten die we ondersteunen.
 
Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd welkom.

Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.


Geen opmerkingen: