vrijdag 22 september 2023

Activiteiten- en projectennieuws

Zaterdag 9 september jl. was het zover: het Doopfeest! Wat een prachtige dag om zes mensen te mogen dopen in rivier de Lek. Het was een waar feest en dat is wel te zien op deze mooie foto van joylephotography.nl 

Of het nu de deelnemers van de Alpha cursus betrof, familieleden of vrienden... iedereen getuigde van wat God in hun leven had gedaan om tot deze stap te komen. We zijn daarvoor zeer dankbaar.

Samen met een enorme groep familie, vrienden en belangstellenden hebben we deze stappen in geloof gevierd. Bekijk vooral ook de videoimpressie die Pieter Meijers voor ons maakte. Je krijgt dan echt wel een idee van de bijzondere sfeer.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Afgelopen mei schreven we over het vervolgproject van Christian Evangelical Community Issacar in Rivoli, Italië. Begin september kregen we het bericht dat bij het storten van het beton het dak van het toekomstige multifunctionele centrum is ingestort.

Het is een wonder van God dat niemand ernstig gewond is geraakt. Zelfs in de krant stond dat dat duidelijk een wonder was en dat de arbeiders werden beschermd door de hand van God.

Niemand weet nog hoe dit gebeurd kan zijn. Het gebouw wordt gebouwd met de nieuwste anti-seismische technologie en heeft elke 30 cm een ijzeren balk, waardoor het praktisch onmogelijk is om in te storten, maar dat gebeurde wel.

Momenteel vinden er controles en inspecties plaats, want dit is verzekeringswerk. Het goede nieuws is dat bijna al het ijzer dat in de constructie is gebruikt, hergebruikt kan worden en dat het beton in de parkeerbestrating kan worden gebruikt.

Willen jullie meebidden dat de vergunning snel wordt vrijgegeven om het gebied te ontruimen en door te gaan met de bouw? En tevens dat er vanuit de community geld zal stromen om alle onverwachte uitgaven, zoals een advocaat en een inspectie-ingenieur, te kunnen dekken.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Deze maand zal de opbrengst van Twinkeltje en de Schor naar het werk van Radko & Nevin Kratsov in Bulgarije gaan. In samenwerking met Jeugd met een Opdracht (YWAM Sliven) zijn zij actief op vele fronten binnen de Roma gemeenschap, die zich uitstrekt over heel zuid oost Europa.

Radko geeft onderwijs en leiderschapstrainingen in Bulgarije en omliggende landen en helpt Roma's een Bijbelse visie te ontwikkelen op elk gebied van het leven: relaties, werk, gezondheid, financiën etc.

✦✦✦✦✦✦✦✦

In het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseren wij vanuit Twinkeltje een Wakkere Wandeling en wel op maandag 2 oktober a.s. We verzamelen om 09:30 uur bij Twinkeltje, drinken gezellig koffie/thee en gaan dan een mooie wandeling maken.

Kom je ook en neem je iemand mee?

✦✦✦✦✦✦✦✦

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

Geen opmerkingen: