woensdag 19 juli 2023

Reis updates en heel veel dankbaarheid

In juni en juli hebben we niet alleen mooie bedragen kunnen schenken aan diverse projecten, maar zijn ook we veel op reis geweest.

Bezoekjes afleggen, je gezicht laten zien, luisteren, bidden met mensen, woorden van bemoediging en profetie spreken, onderwijs geven... noem maar op. Het is allemaal onderdeel van het reizende werk dat we namens stichting Traveling Light doen!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Begin juni waren we te gast bij het 25-jarig bestaan van het Teen Challenge mannenhuis in Sluknov, Tsjechië. Heel fijn om daar te zijn en nog fijner dat we door verschillende mannen uit het programma werden aangesproken over de Bijbelstudiesessies die we daar in januari hebben gegeven. Eén man kwam op ons af rennen om te vertellen dat zijn verbrijzelde pols (waar hij al jaren niets mee kon doen) genezen was nadat wij ervoor hadden gebeden. Prijst de Heer!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Toen we thuiskwamen is Jan op de motor gestapt en naar Teen Challenge Slovenië gereden. De volgende dag gingen ze daar vandaan met 2 busjes en 12 mannen uit het rehab programma naar de 'My Brother's Keeper' conferentie in Montenegro.

Er kwamen daar honderden mannen uit alle Balkanlanden bijeen. Degenen die weleens meegeweest zijn met Jan weten dat dat hele bijzondere conferenties zijn met veel gebed, muziek, bevrijding en genezing. Ook deze keer gaven tientallen mannen hun leven aan Jezus. Ook een aantal mannen uit het TC programma in Slovenië. Prijst de Heer!

Na de conferentie is Jan nog een extra dag in het TC centrum in Slovenië gebleven om Bijbelonderwijs te geven en te bidden met de mannen. Deze foto (klik erop voor een vergroting) zegt toch meer dan duizend woorden?! 💓

✦✦✦✦✦✦✦✦

Op de terugweg naar huis ging Jan langs bij Dirk & Meike Hellmann, zij waren jarenlang directors van het Teen Challenge rehab centrum Gutes Land in Duitsland. We zijn vele malen bij hen op bezoek geweest door de jaren heen.

Dirk worstelt al heel lang met kanker, hij heeft ook een beenmergtransplantatie gehad, en het ging niet goed met hem. Jan heeft hen beiden kunnen bemoedigen, met Dirk gebeden en is zelfs met hem wezen zwemmen (wat hij heel graag wilde). Hij knapte zienderogen op. Prijst de Heer!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Begin juli waren wij te gast bij de viering van 35-jaar Teen Challenge in Polen. Wat een feest was dat zeg! De viering vondt plaats in op het terrein van het mannen rehabcentrum in Lekinia, waar wij meerdere keren op bezoek zijn geweest in het verleden. Er waren veel bezoekers, waaronder ook genodigden van het stadsbestuur en veel voormalig gasten.

TC Polen heeft verschillende rehab huizen voor mannen en vrouwen, een netwerk van wel 50(!) koffiehuizen, eigen kerken en nog veel meer. Namens Traveling Light namen we een prachtige oorkonde aan als dank voor de vele jaren hulp en ondersteuning.

Ook zo leuk weer dat mensen naar ons toe kwamen die ons herkenden van vorige bezoekjes, die zich nog herinnerden waar we jaren geleden onderwijs over gaven of die wilden vertellen dat gebeden waren verhoord. Ook hier heel veel dankbaarheid voor het werk van Traveling Light. Prijst de Heer!

Op zondag werden er 14 mannen en vrouwen gedoopt in een nabijgelegen meer. Wat een getuigenissen hebben we gehoord, onvoorstelbaar. 

Alleen God kan totaal verwoeste mensenlevens weer nieuw maken, gezinnen herenigen, huwelijken redden, ziektes genezen en verslavingen verbreken.

Onder de internationale gasten in Polen waren trouwens ook Stephan & Marianne Barendse van Teen Challenge Nederland. Goed om weer wat tijd met elkaar door te brengen.

Begin juni waren wij trouwens bij hen op bezoek in Heerhugowaard. TC Nederland gaat wederom door een moeilijke tijd heen. De Cyan kringloopwinkel is gesloten (ze moesten daar weg van de gemeente) en de zorgafdeling van Life House is daarmee ook gesloten (want dat werd grotendeels betaald uit opbrengst van de winkel).

Gebed is gevraagd hoe nu verder.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Ondertussen waren onze lieve vrienden, vrijwilligers en trouwe donateurs Piet & Anneke Stehouwer op vakantie in Kroatië en zij gingen op bezoek bij het nieuwe koffiehuis van Teen Challenge in Solin waar we onlangs geld voor hebben ingezameld (lees hier).

Zij hebben een heerlijke gezegende ontmoeting gehad met TC director Ico Matulic en degene die het koffiehuis runt. Dit soort bezoekjes en ontmoetingen zijn goud waard, echt waar.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Zowel de financiële ondersteuning als de persoonlijke bezoekjes zijn het hart van ons werk. Zonder jullie hulp zou dat allemaal niet mogelijk zijn. Alle giften, groot en klein, zijn daarom altijd welkom en gaan altijd volledig naar de beoogde projecten.

Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 'algemeen' of het land/project dat je wilt steunen.

2 opmerkingen:

Sjanna zei

Mooi om te lezen! En om te zien hoeveel mensenlevens er zijn aangeraakt door de stichting.

Traveling Light zei

Ja heerlijk toch? Aangeraakt door de Heer eigenlijk, via ons ;)