donderdag 3 augustus 2023

Vervolgproject Mission return, Wit-Rusland

In mei, tijdens de Europe Teen Challenge-conferentie in Rimini, Italië, ontmoetten we ook onze vrienden uit Wit-Rusland. Het was lang geleden dat we face-to-face met elkaar konden praten, dus het was echt een vreugdevol weerzien!

Op deze foto zie je teamleden van verschillende rehabcentra en de algemeen directeur van al het TC-werk in Wit-Rusland, Michail & Rufina Balakirev. Wat een eer om ze allemaal weer eens persoonlijk te ontmoeten (veel leuker dan Zoom-vergaderingen).

Sergey & Kristina Tsupa zijn onze Engelstalige contacten wat betreft het werk van Mission Return (Teen Challenge) in Wit-Rusland. Zij verzorgden de vertaling voor alle Russisch sprekende gasten op de conferentie in Italië. Hij is ook degene die Marja's boek 'In My Name' in het Russisch heeft vertaald!

Sergey is de directeur van het 'Overnight Home' in Baranovichi dat we in 2015 bezochten. In de loop der jaren hebben we hen meermaals geholpen door geld in te zamelen voor het werk onder daklozen, verslaafden en vrouwen in crisissituaties.

De vrouwenopvang zit vol, er zitten meerdere gasten in de mannenopvang, en ook mensen in rehabilitatie. Sergey zei: "We verheugen ons als we veranderingen in het leven van mensen zien. Bid voor degenen die het moeilijk hebben en laten we hopen dat Gods overwinning in nog veel meer levens zal plaatsvinden!"

Vorig jaar zijn ze begonnen met het vernieuwen van de gevel van het tweede gebouw. Ze hebben ongeveer de helft van het gebouw kunnen bepleisteren. Al het werk werd trouwens vrijwillig gedaan door broeders uit hun kerk.

Er is nog wat werk aan de buitenmuur  te doen (ze denken er zelfs aan om de buitenkant ook een mooi kleurtje te geven). Ook willen ze de grote hal in het midden van het gebouw opknappen. Het zal worden gebruikt voor de gemeenschappelijke bijeenkomsten.

Ze overwegen zelfs om een tweedehandswinkel te openen, dat zou geweldig zijn. Sergey schreef onlangs nog: "We prijzen God voor jullie en willen nogmaals bedanken voor jullie deelname aan dit project. Het is gemakkelijker om te dienen als er mensen zijn die je helpen. Moge God jullie zegenen en jullie bediening blijven vermenigvuldigen!"

Als je een hart hebt voor de gebroken mens en voor de naties van Europa, investeer dan in het werk van Teen Challenge in Wit-Rusland.

Je kunt een gift overmaken naar St. Traveling Light te Papendrecht, IBAN: NL91RABO0118582275 en vergeet niet te vermelden: TC WIT RUSLAND.

Geen opmerkingen: