woensdag 5 juli 2023

Project Teen Challenge koffiehuis Belgrado, Servië

Het is ronduit geweldig om te zien hoe koffiehuizen in de Balkan uit de grond schieten. Het is nog steeds (of opnieuw) een geweldige manier om mensen te bereiken die hulp en een aanraking van de Heer nodig hebben.

Het is makkelijk voor mensen om binnen te komen voor een kop koffie en dan hun verhaal te vertellen, vragen te stellen over de mogelijkheid om af te kicken of om meer over God te horen. Onlangs hebben we Teen Challenge Kroatië kunnen helpen met een gift voor hun koffiehuiswerk en nu willen we ook het onlangs geopende Teen Challenge Coffee House in Belgrado, Servië ondersteunen en bemoedigen met een gift.

Belgrado is de hoofdstad van Servië en heeft ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Er zijn ongeveer 80.000 harddrugs verslaafden officieel geregistreerd in Servië. Daar komt nog bij dat 500.000 mensen in Servië, met een bevolking van 7 miljoen, verslaafd zijn aan alcohol. Dit zijn officiële statistieken, de werkelijke cijfers liggen veel hoger.

De teamleden van Teen Challenge Servië weten uit eigen ervaring dat een uitweg uit verslaving mogelijk is. Eigenlijk is de enige echte manier om van je verslaving af te komen, Jezus Christus in geloof te aanvaarden en een nieuw leven als Zijn discipel te beginnen.

Alle teamleden behoren tot de Lifegate Belgrado kerk onder leiding van Djordje en Dragana Todorović - Gvozdenović. Zij behoorden destijds, vele jaren geleden, tot de eerste studenten die het Teen Challenge Servië-programma hadden afgerond.

In een koffiehuis kunnen verslaafden het evangelie horen in een informele sfeer, gemotiveerd worden om naar een Teen Challenge rehab programma te gaan of deel te nemen aan een Living Free cursus in het koffiehuis.

Hoewel de kerk een ruimte beschikbaar heeft gesteld voor de koffiehuisbijeenkomsten, hebben ze nog wat financiën nodig voor meubels, versnaperingen (thee, koffie, koekjes), studiemateriaal, etc.

We willen Djordje en Dragana en hun team graag steunen in hun inspanningen om mensen te bereiken voor Jezus! Als je een hart hebt voor de gebroken mens én voor de landen van Europa, zaai dan een zaadje in het werk van Teen Challenge in Servië. Elk mensenleven telt!

St. Traveling Light te Papendrecht, IBAN: NL91RABO0118582275 BIC: RABONL2U en vergeet niet te vermelden: TC SERVIE.

Geen opmerkingen: