maandag 3 april 2023

Project Teen Challenge Sluknov, Tsjechië

Het is alweer even geleden, maar begin januari brachten we (Jan en Marja) een bezoek aan het mannencentrum van Teen Challenge in Sluknov, Tsjechië.

Het centrum biedt ruimte aan zo'n 12-15 mannen die kampen met verslavingen. Het is een prachtig oud landhuis met veel grond er omheen. Het huis heeft een gezamenlijke keuken, studieruimte en grote moestuin.

Voor de uitbreiding (slaapzalen, toiletten, douches etc,) moest het achterste gedeelte van het huis verbouwd worden. Traveling Light hielp in de zomer van 2021 met een bedrag daarvoor. 

👉Nu konden we het resultaat van die verbouwing met eigen ogen zien. Het is allemaal heel mooi geworden! Wat gaaf om te zien hoe goed de giften besteed zijn.

Tijdens ons bezoek hebben we het thema 'Een nieuw begin' uitgebreid met de mannen besproken tijdens een aantal Bijbelstudiesessies en verder was er tijd en gelegenheid voor persoonlijk gebed. En dat alles met de geduldige hulp van een tolk.

Verder hebben we de omgeving verkend, tijd doorgebracht met Petr & Mira Kral (de directors van het centrum) die wij persoonlijk kennen van de vele conferenties die we in de afgelopen jaren bezochten.

We namen ook een kijkje in de oude fabriekshal (die een paar jaar geleden is aangekocht) die steeds meer vorm begint te krijgen als multifunctioneel centrum.

Er is inmiddels een grote houtwerkplaats ingericht en een ruimte bepaald waar een koffiehuis in zal komen. De verbouwing van de fabriek biedt werk aan de mannen in het rehab programma.

Oh ja, we zijn ook nog wezen kijken bij de verbouwing van een winkelpand in het dorp waar een koffiehuis gaat komen.
Wat een mooie initiatieven allemaal. Het idee achter zo'n Teen Challenge rehabilitatiecentrum gaat veel verder dan alleen maar mannen van hun verslaving afkrijgen.

Er wordt ook visie voor de toekomst en voor de omgeving ontwikkeld. Daar houden wij van.

Als je een hart hebt voor het aanbieden van een nieuw begin aan mannen die dachten dat er geen hoop meer voor hen was... 

Maak dan een gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. TC Tsjechië.

Geen opmerkingen: