maandag 17 april 2023

Project stichting 'Vrij om te Leven', Gouderak

Als stichting ondersteunen wij projecten  in meer dan dertig(!) landen in Europa. Vaak ver weg, soms heel dichtbij. De projecten hebben veelal te maken met verslavingszorg, evangelisatie en de zorg voor zwakkeren en ontheemden.

Zo waren wij (Jan, Cora en Marja) onlangs op bezoek bij Elisabeth van Zijl in Gouderak. Zij is de oprichtster en initiatiefneemster van Stichting Vrij om te Leven.

Stichting Vrij om te Leven biedt Christelijke hulpverlening bij eetstoornissen en -verslavingen. Die hulp bestaat uit begeleiding, onderwijs, voorlichting en bemoediging, allemaal onderdeel van een programma dat het 'TOV-huis' heet. Tov is Hebreeuws voor 'goed'.

De Stichting organiseert TOV bijeenkomsten en TOV weken op een mooie landelijke locatie (die daartoe moet worden gehuurd) en werkt met vrijwilligers. De droom is er om op termijn een fysiek TOV-Huis te realiseren. Een huis waar het programma intensiever en uitgebreider kan worden aangeboden en waar deelnemers ook als gemeenschap met elkaar kunnen leren, leven en dienen. 

Elisabeth is ervaringsdeskundige, dat wil zeggen dat zij zelf te maken heeft gehad met eetstoornissen en emo-eten. Vanuit haar coachings en begeleidingspraktijk helpt zij dagelijks mensen die worstelen (soms al een leven lang) met allerlei eetstoornissen. Zij doet dit op basis van Bijbelse principes. In haar boek 'Vrede met jezelf' schrijft zij over heling van hart en denken!

šŸ‘‰Haar praktijk Geroepen om te Leven en stichting Vrij om te Leven staan naast elkaar en vullen elkaar daarmee aan, maar functioneren wel los van elkaar. De praktijk is gericht op therapie en coaching, terwijl de stichting zich richt op onderwijs, training en begeleiding.

Tijdens ons gesprek bleek al snel dat we dezelfde passie delen om mensen op weg te helpen naar een leven zoals God het bedoeld heeft. Wij willen Stichting Vrij om te Leven dan ook graag helpen om nog meer mensen te bereiken, te trainen en begeleiden naar een leven in vrijheid.

Misschien ken je wel iemand of sta je naast iemand met een eetstoornis en ervaar je dat je wel wilt helpen maar eigenlijk niet goed weet hoe. Als je graag inzicht, tips en ondersteuning wilt ontvangen,  kom dan naar de voorlichtingsavond op 25 april a.s. in Gouderak. Aanmelden via de website https://stichtingvrijomteleven.nl/voorlichting/ 

Als je een hart hebt voor dit werk, maak dan een gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. VRIJ OM TE LEVEN. Voor nu is er o.a. geld nodig om de locatie te huren voor de TOV-weken en bijeenkomsten en om een potje te maken voor mensen die de financiƫn niet hebben om aan zo'n week deel te nemen.

Geen opmerkingen: