zondag 19 maart 2023

Project Roma Ministry International, Bulgarije

We volgen al jaren het werk van Radko en Nevin Kratsov uit Bulgarije en ondersteunen hen met regelmaat.

In samenwerking met Jeugd met een Opdracht (YWAM Sliven) zijn zij actief op vele fronten binnen de Roma gemeenschap, die zich uitstrekt over heel zuid oost Europa.

Radko geeft onderwijs en leiderschapstrainingen in Bulgarije en omliggende landen en helpt Roma's een Bijbelse visie te ontwikkelen op elk gebied van het leven: relaties, werk, gezondheid, financiƫn etc.

Van 13 tot 17 april a.s. zullen zij in Duitsland, in de buurt van Frankfurt, zijn voor een conferentie gericht op de Roma bevolking aldaar. Een aantal kerken zetten zich in om zo'n twee honderd Roma emigranten en vluchtelingen bijeen te brengen.

Het onderwerp waar Radko over zal spreken is de slachtoffermentaliteit (een geest van weesschap) die een groot probleem is onder veel groeperingen  in Europa en onder de Roma een zeer giftige invloed heeft.

Meestal reist hij alleen (of met andere leiders uit de Roma gemeenschap) en doet daarbij vele landen in Europa aan. Het plan is echter om deze conferentie met het hele gezin te bezoeken. Ze zijn sinds 2019 het land niet meer uit geweest voor bediening, dus dat is best spannend!

Er staan nog veel meer bijeenkomsten en conferenties op het programma de komende  maanden, waaronder een reis naar Hongarije (begin juni). Dan wordt een internationale bijeenkomst van Jeugd met een Opdracht georganiseerd.

Een mooie gelegenheid om werkers en stafleden uit andere landen te ontmoeten, tijd door te brengen om met elkaar God te zoeken en na te denken over de volgende gemeenschappelijke doelen.

We willen hen graag ondersteunen in het belangrijke geestelijke werk binnen de Roma gemeenschap en ook helpen om deze reizen te bekostigen. Vaak is er wel een spreekvergoeding, maar reis- en verblijfkosten lopen ook enorm op (dat weten wij uit eigen ervaring!).

Als je het werk van Radko en zijn team wilt steunen, maak dan je gift over op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van: ROMA BULGARIJE.

šŸ‘‰Gebed is ook gevraagd voor impact van het evangelie en de transformatie die dat voort zal brengen in de Roma gemeenschap.


Geen opmerkingen: