woensdag 17 augustus 2022

Fietsactie voor Bertine House, Oekraïne

Wij zijn heel blij met en dankbaar voor alle trouwe supporters van Traveling Light. Zonder donateurs, vrijwilligers, gebeden en financiële bijdragen is het onmogelijk zoveel projecten in meer dan dertig (!) Europese landen te steunen.

Het is natuurlijk helemaal feest als jullie sponsoracties opzetten... of dat nu cake bakken, schaatsen, hardlopen of wielrennen is! Altijd spannend als iemand een prestatie wil leveren in ruil voor support... voor een loffelijk doel uiteraard 😁

Henk Swijnenburg uit Bleskensgraaf kennen jullie van de  Weissensee schaatsacties. Om zomers fit te blijven doet Henk aan wielrennen.

Aankomend weekend wil hij met een groep vrienden een ronde van 165 km fietsen om daarmee geld op te halen voor Bertine House in Poltova, Oekraïne. Een project dat we al jaren ondersteunen overigens.

Bertine House valt onder de vlag van Teen Challenge en biedt een veilige plek aan moeders (én hun kinderen) die willen afkicken en een nieuw leven beginnen.

Henk heeft in het verleden ook al voor dit project geschaatst maar het leek hem goed om nu ook een zomeractie op touw te zetten voor de moeders en kinderen, want zij kunnen wel wat bemoediging gebruiken.

Bertine House was eerst gevestigd in Donetsk, maar in 2014 hebben zij daar alles achter moeten laten in verband met de oorlog toen. In deze blogpost lees je meer over de actie die we toen in gang hebben gezet.

Uiteindelijk kregen ze, mede via een Amerikaanse donor, de mogelijkheid om een huis in Poltava te kopen. In de afgelopen jaren zijn er tientallen moeders en kinderen op weg naar een nieuw leven geholpen doordat zij Jezus Christus leerden kennen.

Ondanks dat er nu weer een oorlog is, gaat het leven in Bertine House 'gewoon' door, er worden kinderen geboren en huwelijken gesloten. Hoop doet leven, dat geldt zeker onder deze omstandigheden.

Het is de bedoeling om op zondag 21 augustus a.s. een ronde van 165 km te fietsen en wel van Bleskensgraaf, via Dordrecht naar Rockanje en terug. Een mooie route!

👉Het zou heel leuk zijn als jullie Henk zouden willen sponsoren. Elk bedrag is welkom, klein of groot. Het zal voor de volledige 100% naar Bertine House in Oekraïne  gaan, waar wij rechtstreeks contact mee hebben.

Giften kun je overmaken op rekening NL91RABO0118582275 ten name van Stichting Traveling Light (ANBI erkend, dat betekent dat je giften belastingaftrekbaar zijn) onder vermelding van BERTINE.

Op het kaartje is de route te zien die gereden gaat worden, weer of geen weer! We hopen op jullie support!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldige actie, Henk!
Ga ik zeker steunen. De dames in Bertine house worden hierdoor enorm gezegend en bemoedigd. En dat is precieswaar Stichting Traveling-Light zich voor i nzet

Peter en Margot zei

Succes Henk met deze mooie actie. Wij gaan je sponsoren!