Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 29 september 2014

Sportieve actie voor Bertine House, Oekraine

Het verbinden van gekke, sportieve, mooie, leuke acties aan fondsenwerving, ten behoeve van kleinschalige, praktische projecten... dat doen we graag bij Traveling Light.

(voormalig) Bertine House in Donetsk
Op 26 oktober a.s. wordt de marathon van Etten-Leur weer georganiseerd en een aantal snelle mannen heeft aangegeven dat ze willen lopen om geld op te halen voor Bertine House in de Oekraine. (Zijn er trouwens nog vrouwen die mee willen lopen??)

Bertine House is een opvang- en rehabilitatiehuis voor vrouwen met hun kinderen in Donetsk, Oekraine, opgericht door Magne & Olga Gulbrandsen. Wij kennen hen van diverse conferenties. Bertine House is een prachtig groot huis met veel speelruimte voor de kinderen.

Enkele weken geleden hebben de vrouwen en kinderen het huis in Donetsk moeten verlaten als gevolg van de oorlogssituatie in dat gebied. Gelukkig konden ze, via via, tijdelijk onderdak vinden in een huis in Poltava (dat ligt zo ongeveer halverwege tussen Donetsk en Kiev).

Bewoners van Bertine House
Ondertussen zijn ze in Poltava hard op zoek naar een geschikt huis wat groot genoeg is om iedereen (vrouwen, kinderen, staf en vrijwilligers) onder te brengen. Het tijdelijke huis in Poltava heeft geen sanitaire voorzieningen en biedt niet voldoende ruimte voor iedereen. 

Een mooie wc maak je zelf!
Graag willen wij helpen door geld in te zamelen dat gebruikt kan worden voor de huur of aankoop van een huis! De kinderen zijn vaak al getraumatiseerd doordat hun moeders in het verleden verslaafd waren en nu daar bovenop ook door de geweldadigheden van de laatste tijd.

Tijdelijk onderkomen
Wij gunnen de kinderen (én hun moeders) een mooie, veilige plek. Dit is een praktisch project met hele directe lijntjes, het geld komt gelijk aan op de plaats van bestemming, er zit niets tussen. Bovendien valt het huis onder de paraplu van Teen Challenge Oekraine waar wij ook heel goede contacten mee hebben.

Thomas van Dartel (5 km), Erik Slobben (21 km), André van Slooten (21 km) en Jan Verschoor (21 km) gaan rennen om de vrouwen en kinderen te helpen. Je kunt hen sponsoren door bijvoorbeeld een bedrag per kilometer of per man, of een bedrag voor het uitlopen van de race of een algemeen bedrag te schenken. ALLE giften zijn welkom op rekening NL91RABO0118582275 ten name van Stichting Traveling Light (ANBI erkend, dat betekent dat je giften belastingaftrekbaar zijn) onder vermelding van BERTINE.

Er is dringend woonruimte nodig, zullen we er met elkaar voor zorgen dat deze klus wordt geklaard?

PS: Klik op de foto's voor een vergroting

Geen opmerkingen: