zaterdag 28 mei 2022

Project nieuwbouw TC centrum Soceteni, Moldavië

Het is inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat wij op bezoek waren bij Teen Challenge in Moldavië. Naast het bestaande mannen- en vrouwenhuis in Falesti bezochten we toen ook het zojuist geopende rehab huis voor mannen in Soceteni, net buiten de hoofdstad Chisinau.

Een heel oud plattelandshuis dat al meerdere keren decor is geweest voor films. Het huis werd geschonken door een moeder van een van de jongens die door het bestaande Teen Challenge programma heenging en een nieuw leven kreeg! 

Jura (2e links op de foto), die het programma leidt, was zelf verslaafd en nadat hij het programma in Falesti had afgerond werd hij vier jaar geleden geroepen om een nieuw opvanghuis te gaan runnen.

Het huis is vol, altijd, en vele mannen en jongens hebben de afgelopen jaren nieuw leven in Jezus Christus gevonden. Van  Johannes Müller Petersen, de grondlegger van de TC rehab centra en diverse kerken in Moldavië, kregen we bericht dat inmiddels is begonnen met het leggen van een fundament voor een nieuw te bouwen huis op hetzelfde terrein als de oude boerderij.

Tekeningen laten zien dat het nieuwe huis zo'n 120 m2 gaat worden en drie verdiepingen krijgt. Een gigantisch project natuurlijk waar heel veel geld voor nodig is. 👉Maar wat een visie, wat een geloof en hoop en wat een wonder dat dit project vorm gaat krijgen!

Wij willen hen graag steunen en aanmoedigen om dit project voort te zetten en we hopen dat jullie weer mee willen helpen om te investeren in een gezonde toekomst voor Moldavië.

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van MOLDAVIE.


PS: Tijdens de afgelopen Europe Teen Challenge conferentie in Praag (begin mei) hebben we de mannen van Teen Challenge Moldavië natuurlijk weer ontmoet en gesproken.

Krijn ging met hen op de foto, hij heeft meerdere malen veel geld voor TC Moldavië opgehaald met zijn schaatsacties en dat zijn ze echt niet vergeten.

We zien uit naar jullie respons!

Geen opmerkingen: