dinsdag 29 maart 2022

Project ondersteuning Roma's Bulgarije

In de vorige blog deelden we het project 'Roma Bread Basket' in Macedonië. We blijven nog even onder de Roma bevolking en staan stil bij het werk van Radko en Nevin Kratsov in Bulgarije.

In hun meest recente nieuwsbrief vertellen zij uiteraard eerst over de geboorte van hun derde dochter Melissa. Het gaat gelukkig goed met moeder en baby.

Afgelopen januari hebben zij met hun team veel kleding kunnen uitdelen aan meer dan 500 families. Momenteel slaat de Christen Roma gemeenschap in Bulgarije de handen ineen om broeders en zusters in Oekraine te helpen.

Dat is best bijzonder, schrijft Radko in zijn nieuwsbrief, want veel Roma's behoren tot de armsten in Bulgarije en toch doen ze nu hun best om anderen in nood te helpen.

In Kharkov en Kherson bevinden zich grote Roma gemeenschappen. Het was de bedoeling dat Radko in april, mei en oktober daar een conferentie voor zo'n 50 Roma pastors zou geven, maar dat kan nu helaas niet doorgaan wegens de oorlog. Ze houden zoveel mogelijk contact met elkaar!

Er staan wel weer conferenties en trainingen en jeugdbijeenkomsten in Bulgarije en Macedonië op de agenda voor de komende maanden. Pastor Radko richt zich in zijn werk met YWAM (Jeugd met een Opdracht) allereerst op de geestelijke ontwikkeling van de Roma bevolking.  Hij weet uit eigen ervaring dat het ontvangen van Gods liefde het begin is van een nieuw leven... voor iedereen!

Zijn persoonlijk verhaal is te zien in deze zeer interessante documentaire.

Radko geeft onderwijs en leiderschapstrainingen in Bulgarije en omliggende landen en helpt Roma's een Bijbelse visie te ontwikkelen op elk gebied van het leven: relaties, werk, gezondheid, financiën etc.

Als je het werk van Radko en YWAM in Sliven, Bulgarije wilt steunen, maak dan je gift over op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van: ROMA BULGARIJE.

Geen opmerkingen: