woensdag 16 maart 2022

Project 'Roma Bread Basket' Macedonië

De kosten voor levensonderhoud stijgen overal, dat is duidelijk. Zo ook in Macedonië waar onze vrienden Sokrat en Lena Apostolovski reeds vele jaren werken onder de Roma bevolking in Skopje.

Wij hebben hen daar enkele malen bezocht in het verleden en gezien wat een geweldig bemoedigend werk zij doen.

Het begeleiden en helpen van kwetsbare gezinnen, het organiseren van kinderclubs en zomerkampen, het stichten van een kerk, en ook het organiseren van een internationale jaarlijkse Roma conferentie.

Armoede is in deze gemeenschap nog steeds een probleem en Sokrat en Lena bieden ondersteuning waar dat mogelijk is.

Zij hebben voor de komende periode weer een project opgestart, project 'Roma Bread Basket'. Dat project moet ervoor zorgen dat minimaal zeventig Roma gezinnen in elk geval een maaltijd per dag hebben en daarnaast ook praktische boodschappen zoals zeep, shampoo en toiletpapier.

De boodschappenpakketten worden samengesteld en rondgebracht door jongeren, dus het creëert ook een stukje werkgelegenheid en structuur binnen de Roma gemeenschap.

Wij willen Sokrat en Lena graag helpen om deze 'voedselbank' op te starten. Het is mooi om te zien hoe in ieder land mensen opstaan om anderen te helpen door middel van kleinschalige initiatieven. Wij juichen dat toe!

Als je mee wilt helpen om de boodschappenpakketten te financiëren, maak dan een gift over en op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ROMA.

Hartelijk dank!

Geen opmerkingen: