woensdag 2 februari 2022

Schaatsactie voor Teen Challenge Moldavië

Schaatsen op zee-ijs! Dat kan in Zweden. Van 24 februari t/m 5 maart a.s. worden er Grand Prix schaatswedstrijden gereden op de Botnische Golf bij Luleå in Zweeds Lapland.

Ook zal er een toertocht georganiseerd worden waarin diverse afstanden kunnen worden gereden, de afstand van 200 kilometer staat gelijk aan de legendarische Elfstedentocht.

Op 24 februari a.s. hoopt Traveling Light schaatser Krijn Donk samen met zijn dochters Esther en Marieke aan de toertocht in het hoge Noorden deel te nemen. Krijn gaat voor de 200 km en de dames ieder voor 75 km.

Vader en dochters willen hun sportieve prestaties graag koppelen aan een project van Traveling Light en wel aan de afbouw van de 2e etage van het mannenhuis in Falesti, Moldavië. Het huis biedt onderdak en Christelijke hulpverlening aan mannen met verslavingsproblemen.

In 2019 haalde ons schaatsteam een prachtig bedrag bij elkaar dat ten goede kwam aan het bouwen van een 2e verdieping op het bestaande rehabilitatiehuis. Dat geweldige verhaal kun je HIER lezen!

We hebben daarna nog twee keer een kleiner bedrag overgemaakt voor materialen en verdere afwerking. Het werk werd uitgevoerd met behulp van een team mannen van Teen Challenge in Tsjechië. De planning was dat de laatste afwerkfase in 2020/2021 zou plaatsvinden... maar daar is niet meer van gekomen (reisrestricties, lockdowns, quarantaine etc.)

Op de foto's is te zien dat er al veel bouwmaterialen aangeschaft zijn, maar dat er echt nog wel flink wat werk uitgevoerd moet worden eer de etage echt bewoonbaar is.

Met de schaatsactie willen Krijn, Ester en Marieke Donk het mogelijk maken dat aannemers, electriciens, loodgieters en andere vakmensen aan de slag kunnen om alles af te maken zodat de beddencapaciteit in het opvanghuis vergroot kan worden. Hoe mooi zou dat zijn!

👉Het is mogelijk om Krijn, Esther en Marieke als team of individueel te sponsoren:

  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van een pr)

Als je besluit om mee te doen, stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@gmail.com

Direct een gift overmaken mag natuurlijk altijd 😁 Bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: SCHAATSACTIE (giften zijn belastingaftrekbaar en gaan volledig naar het beoogde project).

Het gaat vast weer heel spannend worden!

Geen opmerkingen: