zaterdag 26 februari 2022

Goede en slechte tijden

De Russische invasie in Oekraïne is wereldnieuws. Zoals jullie weten hebben we vele contacten en vrienden in dat land. Via het Teen Challenge netwerk wordt nu gekeken hoe we kunnen helpen (Zoom-gebed, geld inzamelen en daar zien te krijgen, TC centra en kerken in grenslanden helpen om vluchtelingen op te nemen etc.)

Bid voor vrede, wijsheid en bescherming a.u.b.) A.s. maandag is er een dag van bidden en vasten!

Ondertussen hebben onze dappere schaatsers Krijn, Esther en Marieke afgelopen donderdag respectievelijk 200, 100 en 76 km geschaatst op de Botnische Golf in Noord Zweden. Een zware, memorabele dag, aldus Krijn.

Met hun actie willen zij geld inzamelen voor de afbouw van het drugs- en alcohol rehbilitatiecentrum in Falesti, Moldavië, er is al bijna 5,000 euro toegezegd!!!

Een bedrag overmaken kan nog steeds. We hebben inmiddels gehoord dat vluchtelingen uit Oekraïne ook in Moldavië aankomen en onderdak wordt geboden. Elk bedrag is welkom.


Inmiddels is de Christian Evangelical Community Issacar, net buiten Torino in Noord Italië, druk bezig met het plaatsen van een dak op het hulpcentrum naast de kerk. Traveling Light maakte daartoe eind vorig jaar een mooi bedrag over.

We krijgen steeds foto's toegezonden van de vooruitgang van het bouwproject. Het centrum gaat gebruikt worden voor praktische en humanitaire hulp (het bereiden en uitdelen van maaltijden en noodopvang).

Uit Italië bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze vriendin Maria Meier van Comunita Brezzano in Toscane is overleden aan een hartstilstand. Haar overlijden is een schok voor iedereen die haar kende.

Jaarlijks brachten we (al dan niet met een groep vrijwilligers) een bezoek aan haar therapeutische gemeenschap en enkele malen was zij te gast in Twinkeltje voor een missieavond. Zij zal door ons en vele anderen gemist worden!

Bid a.u.b. voor haar kinderen (Tobias en Manuëla) en medearbeider Boris. Wij gaan begin mei naar Zurich voor een bijeenkomst met het bestuur van de Comunita om mee te denken hoe nu verder...

En dan  nog dit: Het project van de maand waar de inkomsten van Twinkeltje en De Schor naartoe gaan is stichting Embrace in Hongarije.

Giften zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: