zaterdag 22 januari 2022

Bezoek aan Teen Challenge Albanië

Eerder deze maand waren Jan en Merijn (van Atelier De Schor) op bezoek bij Gesi & Blerina Hysenaj van Teen Challenge in Albanië.

Heerlijk om een aantal dagen met elkaar door te brengen en bij te praten, te luisteren, te bidden en op stap te gaan in Tirana.

Uiteraard bezochten ze het rehabilitatiehuis waar mannen met verslavingsproblemen kunnen wonen en het Teen Challenge programma kunnen volgen. Een aanraking met de kracht van God is iets wat de meesten van die mannen niet eerder hebben ervaren.

Het runnen van zo'n huis vraagt veel. Mannen komen soms totaal ontredderd en zonder hoop binnen en besluiten na een paar dagen dat ze het leven zelf wel weer aan kunnen en vertrekken, terug de stad in. Sommigen verblijven al maanden in het huis en lopen ineens weg.

En gelukkig zijn er ook mannen die het programma wel voltooien, zij laten zich dopen, sluiten zich aan bij een kerk en worden herenigd met hun gezin. Dan moeten we steeds blijven bedenken: elk mensenleven telt!

Tijdens Prayer for the Nations afgelopen vrijdagavond hebben Jan en Merijn foto's laten zien en meer verteld over hun bezoek. De opbrengst van Twinkeltje en Atelier De Schor gaat deze maand naar het werk van Teen Challenge in Albanië.

Gesi zou graag een uitbreiding van het koffiehuis werk zien, toch vaak de eerste plek waar verslaafden en daklozen in aanraking komen met het evangelie. Er zijn kerken die hebben aangegeven een koffiehuis te willen opstarten. 

Op de foto is te zien hoe Gesi door de tralies heen praat met verslaafden die afkicken in de kelder van een ziekenhuis. Een bijzondere vorm van straatevangelisatie!

Mocht je een gift over willen maken voor zijn werk, dan kan dat op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ALBANIE.

Begin februari hopen we Gesi & Blerina te ontmoeten tijdens een training/symposium "Best Practices for Running a Day and Evangelism Program" bij Europe Teen Challenge in Portugal!

Geen opmerkingen: