Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 25 juli 2020

Project 'Nes Farm' Teen Challenge, Tsjechië

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat we een project van Teen Challenge Tsjechië ondersteunden. Sommigen van jullie weten het misschien nog wel, de koffiebus voor het straatwerk onder daklozen en verslaafden. 

Het is ook alweer een aantal jaar geleden dat we er op bezoek waren, maar gelukkig kunnen we contact houden via mails en sociale media.

In het christelijk centrum voor drugs- en alcoholrehabilitatie in Poštovice verblijven momenteel 15 mannen en in het vrouwenhuis wonen 4 vrouwen.Twee vrouwen krijgen binnenkort de zorg voor hun kinderen 'terug' om het zo maar te zeggen, dus die komen daar dan ook wonen. Dat is heel fijn!

Het centrum bevindt zich in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, een prachtig gebouw. Het vrouwenhuis is er later bijgekomen. Omdat er aardig wat land bij het centrum hoort, kan men veel gewassen verbouwen.

Onlangs is Teen Challenge begonnen met het project 'Nes Farm'. In een oude schuur worden producten verwerkt die van eigen land komen. Op hun FB pagina kun je foto's van de diverse natuurproducten zien.

Er moest water en riolering naar de schuur gebracht worden (een flinke klus) en het dak is aan vernieuwing toe. De studenten doen al het werk op het land zelf en daar komen nu allerlei Nes Farm producten bij. Op die manier leren de bewoners nieuwe skils en kan uiteindelijk in inkomen worden voorzien om het centrum te runnen.

Het is echt geweldig hoe men daar als gemeenschap met elkaar aan het werk is om er iets heel moois van te maken. Bedenk hierbij dat dit allemaal mensen zijn die op een of andere manier ontspoord waren in het leven en nu een nieuwe kans hebben gegrepen om opnieuw te beginnen.

Jirka en Gabriela Zavadzka zijn de directors aldaar. Ze hadden even geen recente foto, dus dan maar een 'oudje' 😀 omdat we toch altijd graag mensen voorstellen op deze blog. We kennen elkaar van conferenties en bijeenkomsten.

Alle hulp is van harte welkom: een bezoekje, gebeden, financiën, etc. Wij hopen er later deze zomer langs te gaan. We kunnen hen nu in elk geval vast blij maken met een gift om hun mooie, hoopvolle werk voort te zetten.

Maak je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. TC Tsjechië.

Geen opmerkingen: