Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 3 februari 2021

Project koffiehuis Radovish, Macedonië

Wij worden altijd blij van nieuwe initiatieven, van mensen die niet alleen God's stem verstaan, maar ook gehoorzamen en in actie komen. Er is wereldwijd een enorme roep om verbinding, om als mensen bij elkaar te komen en naar ekaar om te zien. Zo ook in Macedonië.

Robert and Krasimira Salamanov hadden het idee om een gemeente te stichten in Radovish. 👉Robert is een ex-verslaafde en kwam in de gevangenis tot geloof doordat iemand hem het evangelie vertelde. Samen met zijn vrouw Krasimira besloot hij een pandje te huren in de stad om daar samenkomsten te beginnen.

Mooi plan natuurlijk, maar ondertussen kwamen er allemaal mensen op hen af met verslavingsproblemen. En dus besloten ze om de ruimte als koffiehuis te gaan openen en daar ook kerkdiensten te houden, een mooie combinatie.

Via Teen Challenge Macedonië kwam het verzoek om te helpen met de opstart bij Traveling Light terecht. Er is geld nodig om het pand in te richten (het is helemaal leeg) en de huur te betalen.

Om nog even terug te komen op dat gevangenisverhaal...

Robert zat in dezelfde cel als Jordan Stoilov. Jordan kennen we van koffiehuis The Bridge in Tetovo. Hij was het die het goede nieuws over Jezus en Zijn Koninkrijk met Robert deelde. Jordan sprak uit eigen ervaring, want ook God had zijn leven radicaal veranderd.

Zo verspreidt een vuur zich en zo houden we het vuur aan!

Graag willen we ons steentje bijdragen aan de opening van een koffiehuis/kerk in Radovish en de initiatiefnemers bemoedigen om het goede nieuws te blijven verspreiden.

Als jullie mee willen helpen, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden: MACEDONIE.

Geen opmerkingen: