Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 11 mei 2020

Ondersteuning Embrace in Hongarije

Michael en Janet van Boxtel van stichting Embrace werken onder daklozen, verslaafden en de allerarmsten in Hongarije.

Zij schreven ons over de huidige situatie in het land en dan met name de gevolgen voor de doelgroep waar zij zich al jaren voor inzetten.

Voor bedrijven en particulieren zijn diverse economische maatregelen afgekondigd. Deze bieden behalve een verbod op huisuitzettingen geen voordeel voor arme mensen en daklozen, de doelgroep waar wij ons voor inzetten. Juist dit is een groep die hard getroffen wordt omdat de vraag naar korte contractarbeiders en dagloners voor het grootste deel is weggevallen waardoor velen zonder inkomen zitten.

Hulpverlening is momenteel nog mogelijk. Voor Tápiobiscke heeft Embrace van de burgemeester een ontheffing gekregen om vrijelijk te kunnen bewegen t.b.v. hulpverlening. Voor Boedapest heeft de Baptist Aid ontheffing verleent voor het betreden van het daklozen centrum en het verlenen van ondersteuning en hulp. Binnen de regels die er zijn krijgen we van de Baptist Aid daar de vrije ruimte om te doen wat we willen/kunnen.

In Tápiobiscke geeft Embrace hulp aan ouderen, alleenstaanden en gezinnen. De hulp bestaat uit een wekelijks voedselpakket, inkoop van op recept benodigde medicijnen,  en overige zaken zoals luiers en babyvoeding. Per week waren dit ongeveer 50 adressen, inmiddels loopt dit aantal snel op vanwege het feit dat steeds meer mensen hun werkplek verliezen.

We hebben hier een continue en intensieve samenwerking met de burgemeester en het Buro Gezinshulp. Het aantal daklozen dat we bereiken begon met 50, maar staat momenteel al op ruim het dubbele per week! Dit komt omdat veel locaties geen hulp meer bieden.

Elke vorm van ondersteuning is welkom, dat zal duidelijk zijn. Michael en Janet delen in het dorp Tápiobiscke zo'n 70 pakketten per week uit, die kosten 18 euro per stuk, in totaal dus 1260 euro per week. Daarnaast nog zo'n 100 pakketten per week voor de daklozen (nog eens 600 euro per week). De pakketten bevatten voedsel voor een week.

Embrace moet het hebben van giften. Wij helpen hen graag. Elk bedrag is welkom. Maak je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van EMBRACE.

Dank je wel!

2 opmerkingen:

Janet Van Boxtel zei

Voor degene die het leuk vindt om wat meer te lezen over wij doen, de link naar onze laatste nieuwsbrief.
https://mailchi.mp/3ead2b7079f3/groeien-3059249

Groetjes uit Hongarije,
Michel en Janet


Traveling Light zei

Ja, dank je wel Janet, zeer informatieve nieuwsbrief met heel veel foto's!