Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 17 juli 2019

Project Embrace Hongarije

Belangstelling voor Michel en z'n gitaar
We hebben jullie al een aantal keren verteld over het werk dat Michel & Janet van Boxtel en hun kinderen doen in Hongarije. Zij werken daar met hun stichting Embrace onder de allerarmsten.

Regelmatig ontvangen we hun nieuwsbrieven en ook op FB is te volgen hoe onder andere hun daklozenkerk (Korál Mission Church)  groeit en bloeit. Vorig jaar vertelden ze meer over hun werk tijdens een missieavond in Twinkeltje.

Janet vertelt: 'Het starten van een kerk was nooit in onze gedachten of harten, maar God had daar een ander idee over. Mensen begonnen erom te vragen, wat resulteerde in een dienst om de twee weken en vanaf afgelopen januari, elke week. De kerkdiensten met lunch zijn elke keer weer bijzonder."

Michel & Janet vorig jaar in Twinkeltje
Er komen steeds tussen de 15 en 25 personen opdagen. Zij weten dat Michel en Janet om hen geven en onvoorwaardelijk van hen houden. Michel en Janet bezoeken hen waar ze "wonen", delen eten en dekens uit, helpen hen met doktersdingen  of verwijzen naar detox of rehab.

Recente doopdienst
"Dit zijn slechts de praktische dingen," aldus Janet "we zien en we ervaren dat het grootste geschenk dat we ze geven aandacht is. Mensen gaan van onzichtbaar tot gezien worden en dat is een enorm verschil. Ze voelen de liefde die God voor hen in onze harten heeft gelegd."

Daklozen opzoeken
De mensen die komen hebben veel problemen. Ze worstelen met verslaving, hebben een trauma en / of hebben psychische problemen. Onlangs mochten ze zeven mensen dopen!

De zomerperiode betekent voor Embrace meestal... bezoek uit Nederland. Deze zomer verwachten ze twee groepen jongeren die komen helpen met met het opknappen van huisjes (waar gezinnen wonen die Janet vannuit haar sociaal maatschappelijk werk ondersteunt) en met het organiseren van een Engels kamp voor scholieren uit Tapiobicske en Nagykata. Voor 2020 zijn er inmiddels ook alweer groepen die gereserveerd hebben om te komen.

jeugd Hervormd Sliedrecht tijdens kampweek 2018
Ondertussen lopen allerlei projecten gewoon door, zoals bijvoorbeeld de bouw van tiny houses voor daklozen, het opknappen en uitbreiden van hun missiehuis waar gasten kunnen verblijven, het bouwen van een groentekas en het educatieproject 'be cool, stay at school' ' in Tiszakeresceny waar kinderen extra aandacht krijgen en gemotiveerd worden om hun best te doen op school en veel alledaagse dingen worden geleerd over gezondheid, hygiëne en sociale vaardigheden.

Eerste samenkomst in Nagykata
Een aantal jaren geleden emigreerde het gezin van Boxtel naar Hongarije om daar de handen uit de mouwen te steken. Ze pakken alles aan wat onder hun handen komt en geven de hopelozen hoop. Wij zijn dankbaar voor de levens die in Hongarije veranderen omdat Michel en Janet (met hun kinderen) hebben gezegd... wij gaan de wereld in om Gods liefde uit te delen!

Giften voor het werk van stichting Embrace zijn van harte welkom en wel op rekening nummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van HONGARIJE.

Bekijk ook eens hun FACEBOOK pagina of hun WEBSITE.

Geen opmerkingen: