woensdag 10 juli 2019

Netwerkuitbreiding: Zwitserland

Werkweek 2018
We beloofden om nog een stukje te schrijven over ons bijzondere bezoek aan Zwitserland. Eind mei reden we (Jan en Marja) naar Zurich.

We hadden een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn op de jaarvergadering van stichting Comunita Brezzano. Wij steunen deze stichting al jaren door middel van onze werkweken in hun therapeutische woongemeenschap in Italiƫ en ook met financiƫle giften voor bouw en onderhoud van de opvanghuizen die Maria Meier daar runt.

Het bijzondere was dat we gevraagd werden een presentatie te geven over het werk van stichting Traveling Light. Hoe leuk is dat? Daar gaan we graag voor op reis. We werden hartelijk ontvangen door Corina Schmidt die werkzaam is onder daklozen en verslaafden in Zurich. We sliepen de eerste nacht bij haar thuis en hebben een heerlijke sabbatsmaaltijd genoten. Zo leer je elkaar snel kennen šŸ˜Š
Leden van Stichting Comunita Brezzano

De jaarvergadering was een feestje op zich, want iedereen had lekker eten meegebracht... biologisch en vegetarisch! Wij hebben een presentatie gegeven over de projecten die we ondersteunen in de diverse landen van Europa en veel kunnen vertellen over het werk van Teen Challenge en al wat God doet in de landen.

Boekentafel Traveling Light
Dat was een enorme bemoediging voor de Zwitsers... te weten dat, hoe klein je organisatie ook is, we allemaal onderdeel zijn van een veel groter werk. Elk mensenleven dat verandert telt!

gebedsruimte
Er werd zelfs een collecte gehouden voor Traveling Light. Geweldig, er kwam (omgerekend) bijna 1500 euro binnen, een bedrag dat uiteraard weer volledig ten goede is gekomen aan de diverse projecten die we ondersteunen.

We werden door Werner & Heidi Dellapiazza uitgenodigd om met hen mee naar huis te gaan voor de rest van het weekend. We hebben veel met elkaar gesproken, maaltijden gedeeld, gewandeld, gebeden, zelfs spelletjes gedaan. Bijzonder, als je bedenkt dat wij deze mensen nooit eerder hebben ontmoet. Er was gelijk een klik.

Met Werner en Heidi uitkijken over Buchs
Werner en Heidi leiden gebedsbewegingen in Zwitserland,  bij hun huis is ook een 24-uurs gebedsruimte waar iedereen terecht kan (de deur is altijd open) om de stilte te zoeken. Er wordt ook veel gebeden voor Israel. Het was voor ons ook wer een opsteker om te zien en horen dat ook in Zwitserland mensen serieus met hun geloof bezig zijn en een hart hebben voor de natiĆ«n!

PS: Eind augustus gaan we weer voor een werkweek naar Italiƫ. Als je mee wilt, neem dan even contact op.


Giften voor al onze bijzondere projecten zijn ALTIJD welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: