Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 4 mei 2019

Project Stolpersteine Dordrecht

Ingang Auschwitz
Op 2 mei was het Jom Hasjoa (Holocaust Herdenkingsdag). Een dag waarop internationaal de vernietiging van zes miljoen Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. 

Vandaag, 4 mei, is het nationale dodenherdenking in ons land. De boodschap is wereldwijd hetzelfde: nooit meer!

Een Stolperstein
Het is alweer vier jaar geleden dat we een berichtje schreven over de Stolpersteine in Berlijn, de bronzen plaatjes/stenen in het trottoir die namen van Joodse mensen dragen die daar woonden en de dood vonden in concentratiekampen.

Er zijn inmiddels meer dan 70.000 stenen geplaatst in Europa. In Nederland werd de eerste 'struikelsteen' gelegd op 29 november 2007 in de plaats Borne.

Als stichting wilden we toen al graag 7 Stolpersteine sponsoren en daarmee de Holocaust slachtoffers herdenken. Door wisselingen in de organisatie raakte onze aanvraag op de achtergrond en er kwam steeds niet van onze bestelling uit te voeren.

Onlangs kwamen we in contact met stichting werkgroep Stolpersteine Dordrecht en we hebben afgesproken om 7 Stolpersteine in Dordrecht te sponsoren.

Lijst met namen van omgekomen Nederlandse Joden in Auschwitz
Dichter bij huis dus. De organisatie in Berlijn vond het ook logischer om stenen in eigen land te sponsoren. Later dit jaar zullen de steentjes in Dordrecht gelegd worden, ter nagedachtenis aan de Dordtse families die omgekomen zijn tijdens de Holocaust.

Wij waren vorig jaar overigens in Auschwitz, dat heeft een zeer diepe indruk gemaakt.

Individueel en als stichting hebben wij een šŸ’—voor landen en volken en wij brengen overal waar wij komen een boodschap van vrede en verzoening, mogelijk gemaakt door onze Joodse Here Jezus Christus!

2 opmerkingen:

Aritha zei

Ik had ze nog nooit gezien. Totdat we in Gouda waren vorige week. Dank je wel voor de uitleg erom heen

Traveling Light zei

Wat bijzonder dat je ze zojuist vorige week bent tegengekomen Aritha... gelukkig komen er steeds meer bij!