donderdag 21 februari 2019

Project havenevangelisatie

Alexander & Tonja Eberson
Begin dit jaar ontvingen we een mailtje van havenevangelist Alexander Eberson. Op zoek naar bemoediging en ondersteuning was hij via Google op onze blog terecht gekomen. Altijd leuk šŸ˜ƒ

En zo zaten wij (Jan en Marja) enkele dagen later in Terneuzen op de koffie bij Alexander & Tonja voor een nadere kennismaking. Het klikte direct en ook hun dochtertje Hannah vond het prima dat wij op bezoek kwamen. 

Persoonlijke contacten liggen ten grondslag aan alles wat we als stichting doen.

Alexander is al jaren actief als havenpastor/evangelist in Zeebrugge, maar per 1 januari werd hem gevraagd om dit werk ook te gaan doen in de havens van Terneuzen (Sluiskil etc.) en Gent. 

Alexander is aangesloten bij de Sailors' Society, een engelse organisatie. Dat betekent dat hij van hen een klein 'leefloon' ontvangt, maar verder moet iedere evangelist zelf zijn/haar netwerk en support bouwen.

Alexander aan boord van een zeeschip
Het werk als havenpastor/evangelist is tweeledig. Enerzijds is er het contact met Christenen aan boord van de zeeschepen en anderzijds zijn er de gesprekken met zeelui die Jezus nog niet kennen. Beide aspecten liggen Alexander wel en hij heeft regelmatig zeer bijzondere ontmoetingen aan boord van de schepen.

Allerlei materialen en kadootjes
Zijn vraag aan Traveling Light was of we kunnen helpen met de aanschaf van evangeliastiematerialen zoals Bijbels, boeken en dvd's, maar bijvoorbeeld ook met geld voor telefoonkaarten zodat de bemanning naar huis kan bellen.

Uiteraard willen wij helpen. Zoals de meesten van jullie wel weten hebben we jarenlang havenevangelist Guus Peters ondersteund. Na zijn overlijden begin vorig jaar hadden we eigenlijk geen contact meer met iemand die in de havens van Gent en Terneuzen werkte.

We zijn dan ook blij met het contact dat we nu hebben met de familie Eberson. Alexander kende Guus overigens ook persoonlijk.

Als je een hart hebt voor zeelui en Alexander wilt helpen om hen te bereiken, maak je gift over op op rekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: HAVENEVANGELISATIE. 

Hartelijk dank alvast voor jullie steun!

2 opmerkingen:

Christelijke Bloggersclub zei

Ik heb je blogbericht doorgegeven.

Traveling Light zei

Oh wat leuk, dank je wel!