woensdag 17 oktober 2018

Projectnieuwtjes

Orges Hysenaj voor het TC koffiehuis
De giften voor project Radio Peace in Slowakije komen binnen, dank jullie wel. Altijd fijn om te zien dat jullie enthousiast reageren op onze oproepen!

De opbrengsten van Twinkeltje in de maand oktober zullen naar het werk van Teen Challenge in Albanië gaan. Kom dus gezellig langs of maak een gespecificeerde gift over als je dat werk wilt steunen.

Het werk van Orges & Blerina Hysenaj onder daklozen en verslaafden in Tirana hebben we al vaker onder de aandacht gebracht. In zijn laatste nieuwsbrief meldt Orges dat er inmiddels drie (!) nieuwe koffiehuizen zijn geopend en wel in Vlore, Elbasan en Cerrik. Een mooie uitbreiding van zijn werk. Ook op deze locaties kunnen verslaafden terecht voor een gesprek, voor koffie en een aanraking van Gods liefde.

Orges werkt allemaal met vrijwilligers, maar uiteraard is er geld nodig voor de huur van deze locaties en de aanschaf van materialen. Er is nog geen Teen Challenge rehabilitatiehuis in Albanië, maar dat zal zeker een volgende stap zijn.

De kinderen in Bertine House
Eerder dit jaar bracht de Weissensee actie een prachtig bedrag op voor Bertine House in Oekraine. Vorige maand vierden ze daar het 10-jarig bestaan van Bertine House. Wat een zegen is dit huis voor vele moeders en kinderen! Een veilige plek, een plek om te groeien, te genezen en herstellen.

Jullie kunnen je support tonen door de Bertine House FB pagina te liken! Verder blijft financiële ondersteuning nodig om dit werk te continuëren. We houden jullie via deze blog op de hoogte van eventuele nieuwe acties om hen te helpen.

In eigen land gebeurt er ook genoeg :) kijk maar eens naar de kalender van Twinkeltje. Verder zijn we op 15 oktober begonnen met het geven van een serie studieavonden over de persoon en het werk van de Heilige Geest in Christengemeente De Hoeksteen te Etten-Leur. Afgelopen maandagavond gaven Marja en Cora de aftrap omdat Jan voor zijn werk in Afrika is.

A.s. vrijdagavond is er weer Prayer for the Nations!

Giften voor alle mooie, bijzondere projecten zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light.


Geen opmerkingen: