dinsdag 30 oktober 2018

Project studiemateriaal Teen Challenge, Slovenië

Teen Challenge Slovenië
Afgelopen juni was Jan op bezoek in het drugs en alcoholrehabilitatiecentrum van Teen Challenge in Slovenië. Het is steeds opnieuw geweldig om te zien hoe mannen daar binnenkomen, meestal uit totaal hopeloze situaties, en nieuw leven ontvangen.

Het is belangrijk om op een punt van overgave te komen, dat is stap 1 in elk herstelprogramma... erkennen dat je geen macht hebt over je verslaving en dat je leven onbestuurbaar is geworden. En dan is daar onze liefdevolle God en Vader! In de meeste gevallen veranderen de mannen zo enorm als ze Hem leren kennen dat je ze niet meer terug kent 😀

TC lesmateriaal
Behalve Bijbelstudie, werk en huishoudelijke taken volgen de mannen ook individuele en groepslessen, het zogenaamde Teen Challenge curriculum. De lessen gaan over allerlei onderwerpen zoals omgaan met boosheid en teleurstellingen maar ook over hoe als Christen te leven in het dagelijks leven (relaties, huwelijk, werk etc.).

Er is een enorme hoeveelheid lesmateriaal beschikbaar in de Engelse taal, en stukje bij beetje wordt dat materiaal vertaald. De vraag aan Traveling Light is of we willen helpen met een deel van de kosten voor het vertaal- en drukwerk. Uiteraard willen we graag bijspringen. Het is zo belangrijk (voor iedere Christen overigens) dat er goed onderwijs beschikbaar is!

TC groepsles in Slovenië
Teen Challenge in Slovenië was het eerste programma dat we bezochten, nog voor Traveling Light in 2011 in het leven werd geroepen. We hebben een bijzondere band met de staf en studenten.

Helpen jullie mee? Er is nog ongeveer 1.500 euro nodig.

Giften (groot & klein) kun je overmaken op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van: SLOVENIE.

Geen opmerkingen: