woensdag 19 september 2018

Project Teen Challenge Nederland

Bezoek aan Teen Challenge winkel: Life Store
In het voorjaar brachten wij een bezoek aan het Teen Challenge Life Center in Heerhugowaard.  

Life Center is een mooi voorbeeld van samenwerking op gebied van zorg, welzijn en geestelijke gezonheid. In het prachtige gebouw komen diverse diensten en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn bij elkaar.

Er is Life Care (zorgpunt en praktijkruimten), Life House (opvang en begeleiding van mensen die tussen wal en schip vallen), Life Café (Ontmoetingsplek en buurthuis) en Life Store (2e hands winkel). We kregen een uitgebreide rondleiding door het pand, we bekeken een  film over Teen Challenge en uiteraard brainstormden we met elkaar over te ontwikkelen activiteiten, campagnes en fondsenwervingsacties.

Life Café in Heerhugowaard
Onderdeel van het werk van Teen Challenge Nederland zijn locaties van The Gate, dat zijn jongerencentra verbonden aan lokale kerken. Dit werk is vooral preventief... pubers bereiken met het evangelie voor ze in de problemen komen door drugs en alcohol. Een heel actueel onderwerp!

Door middel van ontmoeting en persoonlijke gesprekken maar zeker ook door films, flyers en boeken worden dagelijks mensen bereikt met een boodschap van hoop.

Momenteel werkt Teen Challenge aan een verkorte, speciale uitgave van het wereldberoemde boek Het Kruis in de Asfaltjungle van David Wilkerson. Deze boekjes zijn ideaal om weg te geven en om over in gesprek te gaan.

Wij willen hen graag financieel helpen met een donatie voor de drukkosten en uitgave van dit boek; mits we een doos krijgen voor in Twinkeltje natuurlijk :).

Life Magazine 1958
Deze project-aanvraag hadden we al een tijd liggen (ja, we hebben een hele lijst) en van de week belde directeur Stephan Barendse ons op met de mededeling dat het boekje bijna klaar is om naar de drukker te gaan.

Als je het op je hart hebt om mee te helpen, graag! Maak dan een gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van ASFALTJUNGLE.

Volgend jaar bestaat Teen Challenge Nederland 50 jaar!

Geen opmerkingen: