Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 10 mei 2017

Europa-reis mei 2017 (1)

Duitse, Engelse en Nederlandse gebedspartners
Stichting Traveling Light biedt op drie manieren ondersteuning en bemoediging aan bestaande christelijke organisaties en gemeenschappen in Europa en het Middellandse Zeegebied: praktisch, financieel en geestelijk.

De fondsenwerving is duidelijk, daarover valt alles op deze blog te lezen. Praktische hulp geven we bijvoorbeeld tijdens de werkweek in Italië. Maar geestelijke bemoediging, wat betekent dat eigenlijk?

Om daar wat meer inzicht in te geven zullen we op deze blog wat vertellen over de rondreis die we onlangs door Europa maakten. We bezochten vijf landen, reden 4200 km en eindigden op de Europese Teen Challenge conferentie in Rimini, Italië.

Gebed voor de staf van Casa Bet-El
Samen met Jim en Lynda Hayes reden we eerst naar Potsdam, Duitsland. We hebben daar al enkele jaren goede contacten met de Nehemiah Gemeinde. We namen deel aan een 24-uurs gebed waarin we met gelovigen uit diverse kerken baden voor stad en land. We ontvingen duidelijke woorden (van kennis, wijsheid en profetie) van de Heilige Geest tijdens het bidden/zingen. Woorden die zeer bemoedigend waren voor de gemeente aldaar. Op zondag bracht Marja een inspirerende boodschap tijdens de ochtenddienst.

Hele hippe meubels
We brachten ook een bezoek aan Casa Bet-El in Berlijn, een zorgboerderij voor mannen met ver-slavingsproblemen. Vito en Anna Katrin Franceschin hebben daar de leiding en zij hadden ons al eerder uitgenodigd eens te komen kijken. Wat een prachtig werk doen deze lieve mensen! Ook voor hen hebben we heel persoonlijk mogen bidden.

Christian, Jan en Anna Katrin
Een groot deel van de kosten voor het runnen van het rehabilitatie-centrum wordt betaald vanuit de verkopen in hun winkel met 2ehands spullen... daar zijn we uiteraard ook wezen kijken. Er worden veel meubels verkocht die door de mannen in het programma zijn gepimpt.

Alle bezoekjes, spreekbeurten, maaltijden en overnachtingen in Duitsland worden geregeld door Christian Zedler, die we al jaren 'onze manager' noemen :) De gastvrijheid en het enthousiasme waarmee wij steeds weer worden ontvangen zijn ongekend. Daar worden wij op onze beurt weer door bemoedigd.

Op naar Polen!

PS: Wij reizen voor eigen rekening. Alle donaties gaan altijd naar de projecten, niet naar ons.

Giften (groot & klein) voor de diverse projecten zijn altijd welkom! Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: