Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 1 juni 2016

Sportieve actie voor de winkel

Teus Donk is er klaar voor!
We hebben het reeds aangekondigd op de bedankkaart die we naar aanleiding van ons 5-jarig bestaan hebben verzonden: binnenkort openen we een winkeltje met 2e hands spullen!

De winkelruimte is onderdeel van een pand dat eigendom is van Krijn (ja, de schaatser) en Cora (ja, het bestuurslid) Donk. Zij zijn hard aan het werk om er een mooie, gezellige ruimte van te maken waarin Cora een 2e hands shop gaat openen ten bate van de projecten van Stichting Traveling Light.

Cora & Chantal aan het werk in de winkel
Het wordt natuurlijk niet zomaar een winkel, maar een plek waar iedereen uit de buurt zich welkom kan voelen. Ondanks de bouwwerkzaamheden wordt de ruimte al gebruikt voor onze gebedsavonden en als startpunt voor de fietslessen die aan migrantenvrouwen worden gegeven. Er wordt al regelmatig gezellig thee en koffie gedronken :)

Papendrechter Teus Donk (ja, broer van Krijn) was jarenlang missionair werker in de wijk waar het winkeltje staat en hij kwam met een groots idee op de proppen om tegemoet te komen in een gedeelte van de kosten die het runnen van de winkel met zich mee gaan brengen.

Voormalig brocante winkeltje
De giften die namelijk bij Stichting Traveling Light binnenkomen gaan allemaal naar specifieke projecten. Alle andere acties, zoals het bedrukken van t-shirts, het versturen van kaarten, schenken van koffie en thee etc. worden uit andere inkomsten (privé, sponsoring etc.) betaald. Teus schrijft:

Teus loopt bij atletiekvereniging De Passaat
"Ik ben vanaf 9 januari 2016 voor het eerst van mijn leven gaan hardlopen. Nooit verwacht dat ik ooit 10 km zou kunnen hardlopen en nog minder dat ik het ook nog leuk zou gaan vinden. Ook gezien mijn klachten aan heup en knie in achterliggende jaren. Ik ben dus een zeer dankbaar mens en weet me gezegend nu ik deze conditie en vitaliteit ontvangen heb.

Graag wil ik daarom (uitdrukkelijk niet voor mezelf) geld inzamelen om het mogelijk te maken een jaar lang (ja, een hoog doel!) alle kinderen, tieners, volwassenen en ouderen in de wijk Kraaihoek die het winkeltje bezoeken gratis koffie, thee en fris aan te kunnen laten bieden! Een stukje gastvrijheid en dienstbetoon dichtbij huis."

Nou, dat vinden we een fantastisch mooie actie! We maken graag kennis met de buurt en dit is dus een praktisch plaatselijk project.

Teus gaat ervoor om tijdens de 34e Nationale Lenteloop in Papendrecht op zaterdag 11 juni a.s. de 10 km binnen een uur te lopen. Je kunt hem sponsoren door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van WINKELTJE. Giften zijn belastingaftrekbaar en komen volledig ten goede van de actie van Teus.

2 opmerkingen:

Marja Verschoor-Meijers zei

Hup Teus, hup! Dat gaat je lukken, leuke actie.

HenkSwijnenburg zei

Prachtig plan Teus en succes bij de Lenteloop!