Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 17 augustus 2011

Geboortebericht & Israel update

Afgelopen week ontvingen we bericht dat er bij Dejan & Renata Berginc (Slovenie) een gezonde dochter is geboren: Bianca! Dejan werkt als staflid in het mannenhuis van Teen Challenge Slovenie waar Jan enkele weken geleden nog op bezoek is geweest. Het is hun eerste kindje en ze zijjn uiteraard reuze trots. Dejan was een aantal jaren geleden zelf aan drugs verslaafd en volgde het Teen Challenge programma in Tsjechie omdat er destijds nog geen programma in Slovenie was. Toen hij daarmee klaar was verlangde hij ernaar op zijn beurt mensen te gaan helpen die in dezelfde situatie zitten als hijzelf vroeger. en zo runt hij nu samen met Matjaz het nieuwe mannenhuis in Nova Vas, Slovenie. Samen met zijn vrouw Renata zijn ze nu de trotse ouders van een mooie, gezonde dochter. Er is een kadootje onderweg vanuit Nederland. Als je hen wilt verrassen met een kaartje of kadootje kun je ons even mailen voor hun adres: janandmarja@gmail.com 

Voor wat het Onyfrievka project betreft; het wachten is op groen licht vanuit de Oekraine. We zullen het bedrag overmaken zodra het koopcontract voor het huis rond is. We houden daarover contact met Sergey Glushko en Kevin Tyler. Jullie kunnen gericht hiervoor meebidden: dat alles op korte termijn kan worden geregeld.

Vorige week hebben we het nieuwe project in Netanya, Israel aangekondigd: spullen voor de opening van een gaarkeuken. Het bedrag dat daarvoor in de eerste plaats nodig is, is 3.000 euro. We mogen wel zeggen dat de giften barometer verrassend hard stijgt, want hij staat al op ruim 2.200 euro! We verheugen ons er nu al op om het bedrag te kunnen aanbieden aan Brian Slater, de manager van de gaarkeukens in Israel.

"Ik heb u steeds laten zien dat wij, door zo te werken, de armen tot steun moeten zijn. Denk maar eens aan de woorden van de Here Jezus. Hij zei dat geven beter is dan ontvangen."
[Handelingen 20:35]

Geen opmerkingen: