Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 11 augustus 2011

Project Netanya, Israel

Nu de 10.000 euro (!) voor de Oerkaine binnen is willen we jullie graag het volgende project aankondigen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het project Oekraine is afgerond, we blijven daar uiteraard nieuwsberichten over delen. Momenteel buigt men zich daar over het papierwerk dat de aankoop van een huis met zich mee brengt, we houden jullie op de hoogte. 

De volgende twee projecten die we als Stichting graag willen steunen zijn een gaarkeuken in Netanya en een opvanghuis voor vrouwen in Arad, beiden in Israel. Wij geloven dat het voor alle Christenen en ook voor iedere Christelijke kerk of organisatie belangrijk is om Israel te steunen. God zei het al tegen de aartsvader van Israel, Abraham: Ik zal zegenen wie u zegenen. Vandaar de keuze voor een aantal projecten in dit land. Laten we beginnen wat meer te vertellen over de persoon achter de voedselbank in Netanya: Brian Slater. 

Wij hebben Brian Slater enige jaren geleden ontmoet tijdens een missie-avond in Jubilee Church, Camarillo, Californie. Daar gaf hij een diapresentatie en vertelde over het praktische werk dat hij doet in Israel. Wij waren direct enthousiast over zijn werk en hebben sindsdien contact met hem onderhouden. Brian werd geboren in een Joods gezin In California en is later verhuisd naar Israel waar hij zijn vrouw Racheli leerde kennen. Inmiddels hebben zij drie kinderen en Brian werkt al jaren voor Chosen People Ministries (een Amerikaanse organisatie) in Israel. Hij heeft het beheer over een aantal gaarkeukens en kleding distributiecentra in Tel Aviv en Netanya. Een paar keer per week opent hij de deuren van die gaarkeuken en worden er honderden daklozen, armen en eenzame mensen (waaronder ook Holocaust overlevenden) gevoed en van kleding voorzien. Hij werkt met een groep vrijwilligers. Wij steunen hem al langer, niet alleen financieel maar ook met praktische hulp trouwens: wij vertalen zijn engelstalige nieuwsbrieven in het Nederlands en verspreiden die onder zijn nederlandse achterban. We hebben hem in 2008 in Israel bezocht en in 2009 heeft Jan enkele dagen als vrijwilliger in de gaarkeuken geholpen. 

Het is in Israel verboden om in het openbaar te evangeliseren, maar achter gesloten deuren, op prive terrein mag dat wel. Tijdens de maaltijd wordt er daarom altijd aanbiddingsmuziek gedraaid of er komt iemand muziek maken. Ook worden er via een televisie evangelisatiefilms vertoond en kunnen mensen een bijbel of andere geestelijke lectuur meenemen. Brian bidt met degenen die daarom vragen. In Israel ondervinden zowel Moslims als Joden die tot geloof in de Messias Yeshua (Jezus) komen veel tegenstand en kritiek en in veel gevallen uitzetting uit hun familie. Toch groeit het aantal mensen die tot geloof komen en Jan mocht het zelf tijdens zijn bezoek meemaken hoe Arabier en Jood zich verzoenden in de naam van Yeshua, de enige die echt vrede kan brengen! 

Brian heeft zojuist een nieuwe faciliteit gehuurd in het centrum van Netanya, waar hij een nieuwe gaarkeuken (voedselbank, hoe je het ook noemt) zal gaan openen. We hebben hem om een lijstje met specifieke benodigdheden gevraagd zodat we als Stichting gericht kunnen sparen voor een bepaald bedrag. Er zijn onder andere stoelen, tafels, banken, gordijnen, koffiezetapparaten, tekst banners, en een kruiwagen nodig. Het totaal bedrag voor de aanschaf van de eerste benodigdheden is ca. 3.000 euro. We beginnen de giften barometer dus weer opnieuw! Alle giften, groot, klein, maandelijks of eenmalig, zijn welkom! Met jullie hulp zal dit bedrag zo binnen zijn en kunnen we vanuit Nederland de mensen in Israel zegenen. YES!

Wij zijn van plan om in oktober naar Israel te gaan om o.a. ook Brian te bezoeken en te helpen in de gaarkeuken.
Klik op deze link http://www.youtube.com/watch?v=bp0Ta4ljAIU om een diashow te zien van de gaarkeuken.

2 opmerkingen:

Andreas and Sjanna zei

Hey Jan en Marja, echt super dat het geldbedrag voor de Oekraïne al binnen is! Dat is hard gegaan. Ging Jan binnekort langs of gaan jullie samen? Succes verder ook met het nieuwe project in Israël. wij bidden ook voor jullie. Wij zitten nu trouwens in Trang, Thailand. Groeten Andreas en Sjanna.

Traveling Light zei

Hey Andreas en Sjanna, wat leuk om als eerste van jullie wat te horen! Jan is wel van plan om naar de Oekraine te gaan, maar we wachten even af tot we horen wanneer de koop van het huis gesloten zal worden.
Trang... nooit van gehoord! Ga ik even Googelen. Hartelijke groet, hug!