woensdag 14 augustus 2024

Project gevangeniswerk Shkbsh, Albanië

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn wij al jaren in contact met het team van Teen Challenge in Albanië. Jan is er reeds drie keer op bezoek geweest. later dit jaar hopen we samen te gaan.

Hij kwam daar ook in contact met Fred Westerink die samen met zijn vrouw sinds 2008 in Albanië woont en werkt. Fred is directeur van Shkbsh Prison Fellowship Albanie.

De organisatie bestaat reeds 22 jaar en zij zijn nu actief in 20 gevangenissen en helpen daarnaast honderden kinderen en gezinnen van gevangenen. Alles in nauwe samenwerking met lokale kerken. Het team bestaat uit 25 personen, de helft ongeveer full time, de andere helft parttime. 

Fred schreef ons al een tijdje geleden met een verzoek om financiële ondersteuning voor hun project 'Chaplains bringing Hope'.

De taken van de Shkbsh chaplains zijn helder: Het evangelie delen met zoveel mogelijk gevangenen en hun gezinnen, en de lokale kerk betrekken bij deze vergeten en vaak gemarginaliseerde groep mensen.

De gevangenis pastors (chaplains) zijn Albert een chaplain met zijn werkplek in Korca,  Arber (zelf een voormalig gevangene) die actief is in de gevangenissen in Durres en Rrogozhine en Zamira, die werkzaam is in het gevangenis ziekenhuis in Tirana onder vrouwelijke gevangenen met psychische problemen. 

De overheid ondersteunt op geen enkele wijze geestelijke bijstand. Dat is helaas nog een overblijfsel van na het communisme, toen de eerste democratische regering besloot dat iedere geloofsgemeenschap zelf moest regelen hoe en waar ze bijstand wilden organiseren.

De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om de chaplains te betalen, onder andere door de devaluatie van de euro ten opzichte van de Albanese Lek. 

Wij weten uit ervaring hoe belangrijk gevangeniswerk is! Wij willen dan ook graag een mooi bedrag schenken opdat deze chaplains hun werk kunnen blijven doen. Wil je ook meehlepen?

Giften, groot en klein, zijn van harte welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van GEVANGENISWERK ALBANIE.

👉Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: