woensdag 31 juli 2024

Project TOV-huis Zeewolde

Vorig jaar waren wij op bezoek bij Elisabeth van Zijl in Gouderak. Zij is de oprichtster en initiatiefneemster van Stichting Vrij om te Leven.

Stichting Vrij om te Leven biedt Christelijke hulpverlening bij eetstoornissen en -verslavingen. Die hulp bestaat uit begeleiding, onderwijs, voorlichting en bemoediging, allemaal onderdeel van een programma dat het 'TOV-huis' heet. Tov is Hebreeuws voor 'goed'.

De Stichting organiseert TOV bijeenkomsten en TOV weken op een landelijke locatie (die daartoe moet worden gehuurd) en werkt met vrijwilligers. De droom was om op termijn een fysiek TOV-Huis te realiseren. Een huis waar het programma intensiever en uitgebreider kan worden aangeboden en waar deelnemers ook als gemeenschap met elkaar kunnen leren, leven en dienen.

Welnu, dat huis is nu aangekocht en wel in Zeewolde. Het wordt een plek van onderwijs, voorlichting, gebed en van Gods liefde en waarheid om eetstoornissen te ontmaskeren.

Een plek om mensen hun identiteit en hun leven terug te geven. Een huis waar mensen kunnen verblijven tijdens de TOV-Weken of kunnen logeren omdat het thuis niet lukt.

Er zijn elf kamers voor gasten en stichting Vrij om te Leven is een sponsoractie gestart om de kamers in te richten. Elke bijdrage om deze slaapkamers te kunnen realiseren is welkom. 

Het werk van Stichting Vrij om te Leven past heel goed binnen de projecten die wij ondersteunen en het is ook nog eens in ons eigen land, dicht bij huis dus!

Als je een hart hebt voor dit werk, maak dan een gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. TOV HUIS. šŸ‘‰Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

Geen opmerkingen: