woensdag 13 maart 2024

Werkweek Italië april 2024

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat wij voor het eerst een werkweek in Comunita Brezzano in Toscane, Italië organiseerden. In 2013 gingen we met een groep bomen kappen en hout zagen voor de winter en daarna vrijwel ieder jaar!

De Christelijke therapeutische woongemeenschap werd gerund door onze vriendin Maria Meier. Na haar plotselinge overlijden in februari 2022 waren er heel veel dingen die geregeld moesten worden. De opvang van mensen met psychische en verslavingsproblemen kwam stil te liggen.

Wij zijn altijd in contact gebleven met het bestuur van haar (Zwitserse) stichting en afgelopen oktober hebben wij nog een week met hen doorgebracht in Casa Shalom, het prachtige huis waar we jarenlang logeerden met groepen tijdens de werkweek houthakken.

Comunita Brezzano staat niet meer te boek als therapeutische opvanglocatie maar meer als retraitecentrum en Casa Shalom blijft beschikbaar als huis voor gebedsgroepen en themabijeenkomsten. De band met Messiaanse gemeenten in Israël is verstevigd en het afgelopen jaar zijn er ook diverse gezinnen uit Israël geweest voor een periode van rust en reflectie.

👉In de laatste week van april organiseert Comunita Brezzano een werkweek waarin ze mensen uitnodigen om te komen helpen met het egaliseren van het pad naar Casa Shalom (dat bovenop een berg ligt). Iedereen die er weleens is geweest, weet hoe hobbelig dat onverharde pad is.

Wij (Jan en Marja) gaan er sowieso naartoe om te helpen en wel van 19 t/m 26 april a.s. We hebben Casa Shalom gereserveerd... dus als je zin hebt om mee te helpen en niet bang bent om stenen te sjouwen en vies te worden, neem dan even contact met ons op. Het wordt vast een gezellige week!

Het is wel de bedoeling dat je zelf voor vervoer naar Toscane zorgt (dus vliegen of rijden). We gaan lekker met elkaar klussen en natuurlijk is er tijd voor ontspanning en een uitje in de mooie omgeving.

3 opmerkingen:

Sjanna zei

Tof! Voor hoeveel mensen heb je plek?

Traveling Light zei

Tussen 8-10 slaapplaatsen in Casa Shalom

Anoniem zei

Wat een mooi initiatief!!!