zaterdag 27 mei 2023

Traveling Light acties en activiteiten

Als stichting Traveling Light ondersteunen wij projecten van diverse Christelijke organisaties in meer dan 32(!) landen in Europa. Dat weten de meesten van jullie inmiddels wel šŸ˜. Die projecten hebben te maken met verslavingszorg, rehabilitatie, zorg voor armen en ontheemden, evangelisatie etc. etc. 

We bemoedigen op drie manieren, namelijk: financieel door fondsen te werven, praktisch door bezoekjes af te leggen en geestelijk door onderwijs te geven.

šŸ‘‰Maar we doen nog veel meer! Of je nu al jaren donateur bent of je net hebt aangesloten, maakt niet uit... het is goed om te beseffen dat je door je vrijgevigheid, aanwezigheid, beschikbaarheid en/of gebeden onderdeel bent van een groot (net)werk! Laten we eens even kijken hoe we als stichting zoal actief zijn.

šŸ ŠVan 4-7 mei jl. bezochten wij de Europe Teen Challenge conferentie in Rimini, ItaliĆ«. Er waren ruim 270 deelnemers uit 23 landen aanwezig, velen van hen kennen wij persoonlijk!

šŸ ŠOp 19 en 20 mei jl. namen wij deel aan de VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten) leidersconferentie in Ede. Wij zijn daar enorm bemoedigd (en dat mag ook wel eens uiteraard).

šŸ ŠOp 25 mei jl. namen wij als droomdragers (sponsors) deel aan een ondernemers event van Alpha Nederland. Zeer bemoedigend ook weer om te zien en horen wat de impact van Alpha is.

šŸ ŠWe geven momenteel voor de 5e keer een Alpha cursus in Twinkeltje en zijn ook betrokken bij het geven van Alpha Prison in verschillende gevangenissen in de regio. Daarnaast zijn wij betrokken bij het organiseren van kerkdiensten in de gevangenis.

šŸ ŠDan is er natuurlijk Twinkeltje. Op zaterdag- en maandagmiddag is het daar een komen en gaan van mensen die binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje.

šŸ ŠWe organiseren diverse bijbelstudiebijeenkomsten in (Frisse Kijk) kleine groepen.

šŸ ŠA.s. maandag 29 mei zijn we betrokken bij een openluchtdienst van de Hoeksteen en de Street church van Jim & Lynda Hayes in Etten-Leur.

šŸ ŠOp 10 juni a.s. zullen wij in Zurich zijn voor de jaarvergadering van Comunita Brezzano. Er is ons wederom gevraagd om het middagprogramma te verzorgen (thema: sabbath).

šŸ ŠVan 15-18 juni a.s. zal Jan voor de 10e keer (!) deelnemen aan de Balkanconferentie My Brother's Keeper die dit keer in Montenegro wordt gehouden. 

šŸ ŠTussendoor leggen wij veel persoonlijke bezoekjes af bij mensen die gebed en bemoediging nodig hebben.

šŸ ŠWij ontvangen, lezen en reageren op nieuwsbrieven van al die organisaties en bedieningen in meer dan 32 landen. Dat is zeker ook een stukje persoonlijke bemoediging.

šŸ ŠWij houden jullie op de hoogte via de nieuwsberichten op deze blog!

šŸ ŠWe onderhouden goede contacten met organisaties zoals Atelier de Schor, Vluchtelingenwerk, Stichting Leergeld, Stichting ZIP en vele anderen.

šŸ ŠEn wellicht nog een keer ten overvloede: alle giften gaan naar de projecten die we ondersteunen en niet naar ons. Wij zijn allemaal vrijwilligers en werken om te voorzien in ons levensonderhoud.

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 'algemeen' of het land/project dat je wilt steunen.

Geen opmerkingen: