zondag 5 maart 2023

Projectnieuws

Met elkaar hebben we er afgelopen maand weer voor gezorgd dat we diverse schenkingen konden doen om projecten te onderteunen. Hartelijk dank daarvoor. Even op een rij...

Onbeschrijfelijk is het leed in het aardbevingsgied in Turkije/Syrië. Het gaat je begrip te boven als je de beelden ziet. Noodhulp komt lastig op gang door de naschokken en tsja... waar begin je met puin ruimen?

We hebben 5,000 euro overgemaakt naar Samaritan's Purse. Deze Christelijke organisatie heeft een veldhospitaal  opgezet in het aardbevingsgebied. Ze maken bijzondere dingen mee. Bekijk dit FILMPJE maar eens!

✦✦✦✦✦✦✦✦

De Weissensee actie heeft 7,500 euro opgebracht. We hebben dat bedrag inmiddels kunnen schenken aan Teen Challenge in Armenië. Een enorme zegen voor het werk onder daklozen en verslaafden aldaar.

✦✦✦✦✦✦✦✦

De opbrengst in Twinkeltje en atelier de Schor over de maand februari was ruim 1,800 euro. Dat bedrag gaat naar Teen Challenge in België voor het werk onder daklozen en verslaafden in Charleroi.

Wij waren eind januari op bezoek bij Frédéric & Natacha Hensgens van Teen Challenge België . Momenteel hebben zij de kans om in één van de hoofd winkelstraten in de stad een pand te huren waar zij hun winkeltje met 2e-hands kleding naartoe zouden kunnen verhuizen en misschien ook een soort koffie-/buurthuis beginnen.

Het is een gebied waar veel drugs wordt verhandeld en gebruikt... we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Die zondag waren we in het Christian Center in Brussel, een internationale kerk waarin alle denkbare nationaliteiten vertegenwoordigd zijn.

Er werd voor Teen Challenge en Traveling Light gebeden en Jan kreeg gelegenheid om een kort woord te delen. Het bleek precies het woord te zijn waarover de pastor zou gaan spreken, altijd geweldig als dat gebeurt natuurlijk 😁

Mochten jullie een hart hebben voor straatevangelisatie en werk onder verslaafden in Charleroi, dan kan je alsnog een gift overmaken, wij zullen ervoor zorgen dat alles bij Teen Challenge terecht komt.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Voor wat de maand maart betreft, alle opbrengsten in Twinkeltje en de Schor zullen we bestemmen voor de opvanghuizen in Berdichev, Oekraïne. Geweldig om te zien en horen hoe het werk daar onverminderd doorgaat, ondanks de oorlog.

We willen hen graag blijven bemoedigen en ook helpen om in de dagelijkse kosten te voorzien. De hopeloosheid als gevolg van de aanhoudende oorlogssituatie is voor veel vrouwen aanleiding om te gaan drinken en/of drugs te gebruiken.

Wat fijn als zij, ondanks alles, de weg weten te vinden naar één van rehabs in Berdichev, waar velen een ontmoeting hebben met Jezus Chriustus.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 'algemeen' of het land/project dat je wilt steunen.

Geen opmerkingen: