woensdag 21 september 2022

Project ondersteuning koffiehuis The Bridge, Macedonië

Vorig jaar maart hebben we met de opbrengst van Twinkeltje het werk van Jordan & Vesna Stoilovi in Macedonië kunnen ondersteunen. Zij runnen een koffiehuis in Tetovo.

Het is alweer even geleden dat we een bezoek aan koffiehuis The Bridge brachten, maar dat betekent niet dat we hen vergeten zijn!

We ontvangen regelmatig nieuwsbrieven en blijven zo aardig op de hoogte van het reilen en zeilen in Tetovo, een stad in het noord westen van het land waar voornamelijk mensen van Albanese afkomst wonen. Zo'n 83% van de bevolking is Moslim.

Jordan wil graag de mensen in zijn stad, die de liefde van God niet kennen, bereiken. Hij is een aantal dagen per week aanwezig in koffiehuis The Bridge waar hij in gesprek gaat met bezoekers.

Ook bestudeert hij samen met belangstellenden de Bijbel en afgelopen maand werd, in samenwerking met vrienden uit de USA, een grote evangelisatieactie op straat georganiseerd waar veel mensen op af kwamen.

Ze deelden meer dan 200 waterflesjes uit met daaraan een label met een Bijbeltekst en het telefoonnummer van The Bridge. Het waren zeer bemoedigende avonden, ook voor Jordan zelf die weleens het idee heeft dat hij maar een handjevol mensen bereikt en eigenlijk veel meer zou willen.

Dat is herkenbaar, maar ieder mens is belangrijk in de ogen van God. Het gaat niet altijd om grote aantallen, maar om de liefde die uitgedeeld wordt aan individuele mensen die Hem (nog) niet kennen.

Wij willen Jordan en Vesna vooral aanmoedigen om door te gaan en tijd en aandacht te blijven investeren in mensenlevens om zo ook de uiterste hoeken van Macedonië te bereiken met het goede nieuws dat er een liefhebbende God is die van alle mensen houdt.

Wil je ook jouw steentje bijdragen aan het verspreiden van de goede boodschap in Macedonië? Maak dan een gift (groot & klein) over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden: BRIDGE.

Hartelijk dank alvast!


Geen opmerkingen: