zaterdag 5 maart 2022

Jaarverslag, maandproject en noodhulp

We hebben het al eerder op social media geplaatst: 2021 was een uitmuntend jaar voor stichting Traveling Light. Er kwamen beduidend meer (50%!) giften binnen dan in 2020 en we hebben dus ook een flinke reeks projecten kunnen ondersteunen.

Een kort (financieel) jaarverslag is te vinden op onze website. Er kwam ruim 119.000 euro aan giften binnen, tegenover 77.800 het jaar daarvoor! Een resultaat waar we ontzettend dankbaar voor zijn, zonder jullie hulp was het ondersteunen van tientallen projecten door heel Europa niet mogelijk geweest.

We hebben er vertrouwen in dat jullie ons ook in 2022 blijven steunen, wat er ook gebeurt in de wereld. Geven is een zegen. Geven maakt rijk!

Het maandproject in Twinkeltje en De Schor is Teen Challenge Winiarczykowka in Polen. Alle opbrengsten van verkopen gaan deze maand naar dit opvanghuis voor ontheemde ouderen. 

Gespecificeerde giften overmaken mag natuurlijk altijd, maar een bezoek aan Twinkeltje vinden we wel zo gezellig. De koffie staat klaar.


Een aantal mensen heeft gevraagd of we geld inzamelen voor noodhulp aan mensen in Oekraïne.

Europe Teen Challenge (dat is de organisatie waar de meeste rehab centra en opvanghuizen onder vallen die wij ondersteunen) zamelt geld in en zal dat verdelen opdat de huizen kunnen blijven draaien, zoals bijvoorbeeld Bertine House in Poltava (zie foto, opvang moeders en kinderen). 

Binnen Oekraïne wordt ook tijdelijk onderdak geboden aan vluchtelingen uit Kiev en een aantal andere grote steden.

Financiële steun gaat ook naar de grenslanden waar Teen Challenge centra vluchtelingen tijdelijk onderdak bieden. Doneren kan dus via ETC of via Traveling Light, vermeld wel duidelijk Oekraïne.

Algemene giften voor al onze projecten zijn uiteraard altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: