zaterdag 8 januari 2022

Project fruitbomen Teen Challenge, Libanon

We hebben in de afgelopen jaren al een paar keer een gift geschonken voor de bouw van een drugs- en alcohol rehabilitatiecentrum in Libanon.

Garo Margossian begon een paar jaar geleden met de bouw van het centrum in Beirut. Garo is de oprichter van de organisatie No For Drugs (NFD), een stichting die zich inzet om het drugsprobleem in het land onder de aandacht te brengen.

NFD is aangesloten bij Global Teen Challenge en wij kennen Garo al jaren van de Teen Challenge conferenties. Er worden bewustwordingscampagnes gevoerd, gevangenissen bezocht en juridische hulp verleend.

De bouw van het centrum gaat gefaseerd, iedere keer als er financiƫn beschikbaar zijn, wordt er weer gewerkt. Het dak zit er inmiddels op, alle ramen en deuren zijn geplaatst.

Het is de bedoeling dat het centrum dit jaar in gebruik zal worden genomen.

Garo is goed in vooruit denken šŸ˜€ en is momenteel fondsen aan het inzamelen om rondom het huis fruitbomen te planten, het liefst zo snel mogelijk, zodat als het huis bewoond is er binnen korte tijd geoogst kan worden. Een stukje inkomen en zelfvoorziening uiteraard.

Uiteraard is er behalve de aanschaf van jonge boompjes ook een irrigatiesysteem nodig. Een aardige investering die zichzelf terug zal verdienen.

Het plan is, zo staat in de projectaanvraag, om een gedeelte van de opbrengst van de fruitverkoop te steken in de armenhulp aan 200 gezinnen die Garo ondersteunt sinds het land in een ernstige economische en financiƫle crisis verkeert.

Als je mee wilt helpen, maak dan je gift over op op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) en vergeet niet te vermelden: LIBANON.

Hartelijk dank!

Geen opmerkingen: