zondag 7 november 2021

Project koffiehuis Teen Challenge, Kroatië

Het is alweer even geleden dat we bericht kregen van het team van Teen Challenge in Split, Kroatië. Sinds een aantal jaren  runnen zij daar een koffiehuis op woensdag en zaterdag. 

Het team doet aan straatevangelisatie en zo ontstaan de contacten met daklozen en verslaafden. Er is inmiddels wel behoefte aan een locatie die ze gewoon heel de week kunnen huren, en niet alleen op die twee dagen.

De bedoeling van een koffiehuis is altijd om een veilige plek te bieden waar mensen terecht kunnen met hun vragen en noden.

Er worden Bijbelstudies en Living Free trainingen gegeven en er vinden counseling gesprekken plaats die er hopelijk toe leiden dat verslaafden zich aanmelden voor rehabilitaite.

De vraag naar hulp neemt toe, dat is enerzijds fijn... men weet Teen Challenge te vinden. Anderzijds is het ook verdrietig te constateren dat verslaving en hopeloosheid toeneemt.

Maar goed, inmiddels hebben ze een mooie huurruimte gevonden die niet te duur is (300 euro in de maand).

Wij willen hen graag helpen met een bedrag, zodat ze in elk geval voorlopig de huur kunnen betalen. Laten we hopen dat velen de weg naar vrijheid weten te vinden! 

Als je mee wilt helpen, stuur dan je gift naar rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden: KROATIE en wellicht kun je nu ook gericht bidden voor dat land!

HARTELIJK DANK ALVAST!

Geen opmerkingen: